середа, 23 липня 2008 16:58

У Лос-Анджелесі пройде тенісний турнір "Битва статей"

Тенісний креативний директор Стів Беллеймі має намір організувати турнір між чоловіками і жінками. Одноденне змагання пройде 3 серпня в Лос-Анджелесі.

Правила зазнають значних змін: заборонені подачі зверху, немає других подач і переподач, всі подачі повинні бути здійснені з точки нижньої половини тулуба.

"Приблизно 40% всіх очок в тенісі виграється за рахунок подачі або прийому. В основному виграш половини очок вирішений наперед ще до початку розіграшу. Чоловіче домінування над жінками пов"язане з подачею. Концепція нового турніру зможе нівелювати цю перевагу", - говорить Беллеймі.

Він заявив, що очікує побачити в змаганні Вінса Спейді, Джастіна Гімельстоба, Дерріка Ростагно, Александру Стівенсон та інших.

У турнірі зіграють 32 людини. Все змагання повинне пройти за три години. Формат припускає схожі правила з настільним тенісом: переможцем стає гравець, що виграв першим 21 очко. Зміна подачі відбувається після п"яти розіграшів.

У 1973 році вже відбулася "Битва статей". Тоді Біллі Джин Кінг, що перебувала на піці форми, легко переграла Бобі Рігса, що вже закінчив кар"єру, нагадує "Чемпіонат".

Зараз ви читаєте новину «У Лос-Анджелесі пройде тенісний турнір "Битва статей"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі