середа, 21 листопада 2007 15:00

У лижних гонках готується справжня революція

На російському етапі Кубка світу по лижних гонках в Деміно 15-16 грудня пройдуть перші в історії чоловіча і жіноча гонки із загальним стартом, на яких буде дозволена зміна лиж по ходу дистанції, інформує www.eurosport.ru.

Про це повідомив виконавчий директор Міжнародної федерації лижних видів спорту (FIS) Йорг Каполь .

- На етапі Кубка світу в Деміно відбудуться перші в історії гонки із загальним стартом, по ходу яких спортсменам буде дозволено міняти лижі в спеціально відведених для цього боксах, - розповів Йорг Каполь. - Минулого року ми спробували цю новинку на марафоні в Холменколлені, але тоді старт був роздільним. Отже масс-старти на 30 км. у чоловіків і на 15 км. у жінок вільним стилем в Деміно, в повному розумінні слова, стануть унікальними. На стадіоні будуть встановлені спеціальні бокси, в яких буде спортсменам дозволено міняти лижі. Тренери можуть класти нові пари в ці бокси, але їм не дозволяється допомагати спортсменові при зміні лиж. Таким чином, ми хочемо зробити гонку цікавіше, додати тактичних варіантів.

Тепер у спортсмена з"являється вибір: продовжувати гонку на не самих кращих лижах - або все ж таки змінити їх на кращі, але втратити при цьому час на "пит-стопі". Аналогічна система діє, наприклад, в "Формулі-1". До того ж, зміна лиж інтригує глядачів: все відбувається на стадіоні, все чудово видно, є можливість оцінити, хто з гонщиків якої тактики дотримується. По ходу сезону "піт-стопи" будуть дозволені тільки на двох етапах Кубка світу - в Деміно і на марафоні в Холменколлене. Зміна лиж виправдана тільки в тому випадку, якщо дистанція достатньо довга.
Зараз ви читаєте новину «У лижних гонках готується справжня революція». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі