середа, 25 червня 2008 16:16

У липні пройде футбольний чемпіонат світу серед неіснуючих країн

 

Раніше, щоб створити збірну з футболу, потрібно було спочатку мати державу, щоб було кого представляти. Проте в липні цього року пройде міжнародний турнір країн, які не визнає ФІФА, - не говорячи вже про решту всього світу. Чемпіонат відбудеться в самопроголошеній державі Сапмі (більш менш відповідає Лапландії). Перший матч чемпіонату світу Viva-2008 - Сапмі проти Іракського Курдистану - намічений на 7 липня, на 23:00.

Перший кубок VIVA пройшов в 2006 році, але через політичні розбіжності, труднощі з організацією (чемпіонат довелося перенести з Північного Кіпру в Оксітанію) і проблем з візами в ньому брали участь лише чотири команди.

Цього разу в турнірі братимуть участь п"ять чоловічих збірних - окрім згаданих вище: Ассірія, Паданія та Прованс - а також дві жіночі (Сапмі та Курдистан), повідомляє Інопреса.

Турнір проводить організація NewFederationsBoard, створена з метою представляти держави, чий суверенітет не визнаний міжнародним співтовариством. У федерацію входять Монако (не плутати з однойменним футбольним клубом), Тибет, Занзібар, Самаліленд, Циганська нація (представляє циганів всього світу), Південні Молуккські острови, Рієка (третє за величиною місто в Хорватії, яке недовгий час в 1920-і роки було незалежною державою) та Архіпелаг Чагос.

Деякі з країн, що претендують на незалежність, дійсно існують (тимчасовим членом федерації є, наприклад, Чечня), інші створені швидше заради забави. Сіленд, карликова держава, створена в 1967 році на покинутій платформі в Північному морі, в шести милях від побережжя Саффолка, виставляє на змагання свою національну збірну, хоча в цьому випадку країна призначила представляти свої інтереси данському клубу "Вестб"єрг".

Якою б не була якість гри (у 2006 році фінальний матч Сапмі проти Монако завершився з рахунком 21:1), можна тільки захоплюватися подібною демонстрацією колективного оптимізму.

Якщо Республіка Соже (розташована на сході Франції біля швейцарської межі) хоче вірити в казку про свою державність, то і ви повірnt, що у неї є все необхідне для перемоги над Островом Пасхи.


Зараз ви читаєте новину «У липні пройде футбольний чемпіонат світу серед неіснуючих країн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі