вівторок, 26 січня 2021 21:01

"У команді були гравці, з якими не склалися стосунки" - чому "Челсі" звільнив Лемпарда

"У команді були гравці, з якими не склалися стосунки" - чому "Челсі" звільнив Лемпарда
Френк Лемпард не зміг затриматися в "Челсі" на довго . Фото:REUTERS

Лондонський "Челсі" оголосив про відставку наставника команди 42-річного Френка Лемпарда.

Головний редактор журналу "Футбол" Артем Франков розповів про причини такого рішення та подальші перспективи команди.

Відставка Лемпарда стала очікуваною?

- Абсолютно. "Челсі" останні півтора-два місяці мав проблеми із грою та результатом. Тренер не розумів, як можна виправити ситуацію. Постійно змінював склад команди. Він намагався знайти вихід навмання. Це неприпустимо для команди такого рівня.

Минулорічний успіх, коли команда змогла фінішувати в зоні Ліги чемпіонів, не можна вважати досягненням. Минулого сезону головні конкуренти - "Арсенал", "МЮ", "Тоттенгем" - мали проблеми.

Міг би він виправити ситуацію?

Тренер не розумів причини виходу із кризи. В команді були гравці, з якими не склалися стосунки. Пов'язане це з особистим характером Лемпарда.

Літня активна трансферна кампанія не стала додатковим тиском для Френка?

Тренер в цій ситуації не був проти запрошення нових гравців. Новачки приходили з відома Лемпарда. Він мав достатній авторитет, щоб прийти до власника команди Романа Абрамовича та сказати, що не відчуває відповідальності працювати із гравцями придбаних на €250 млн чи відмовитися від конкретного трансферу. Його б зрозуміли. Він цього не робив.

Томасу Тухелю не має альтернативи на посаді тренера "Челсі"?

"Челсі"не приховував інтересу до наставника "Лейпцига" Юліана Нагельсманна. Але запросити його не вдалося. Якби вдалося домовитися із цим тренером, то Лемпард пішов би із команди раніше.

Тухелем цікавилися 2017-го. На сьогодні це найоптимальніший варіант

Зрозуміло, що Лемпарда потрібно було звільняти, але повинна була бути альтернативи. Тухель без роботи, "Челсі" вже ним цікавився 2017-го. На сьогодні це найбільш оптимальний варіант.

Колишній тренер ПСЖ підходить для "Челсі"?

Німецький тренер – неоднозначний спеціаліст. В ПСЖ потрібно бути не тільки тренером, але і політиком. Тухель хоче займатися тільки футболом. "Челсі" менш політизована команда. Тому йому буде простіше. Але в "Челсі" дуже жорсткі стосовно тренерів. За 18 років Романа Абрамовича в клубі змінилося 16 спеціалістів. При невдачах довго тренерів не терплять. Команда має певний рівень.

Які перспективи "Челсі" цього сезону?

Кадровий потенціал сильний. У АПЛ має боротися за зону Лігу чемпіонів, топ-4.

Яке майбутнє має Лемпард-тренер?

Йому потрібно відпочити. Взяти творчу відпустку. Дружина Френка вагітна. Тому йому буде чим займатися. А у новому сезоні очолити інші англійську команду. Варіанти будуть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шевченко не піде в "Челсі" з двох причин

27-го січня "Челсі" зіграє проти "Вулверхемптона" в рамах АПЛ. Початок гри - 22:00.

Зараз ви читаєте новину «"У команді були гравці, з якими не склалися стосунки" - чому "Челсі" звільнив Лемпарда». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі