пʼятниця, 12 вересня 2008 08:31

"У Глазго Україна стала чемпіоном" - Кирило Чупринін

Українець Кирило Чупринін у черговий раз взяв участь у чемпіонаті "Найсильніша нація світу", який відбувся з 6-го по 9-те серпня у місті Ялта. Першість виборювали чотири країни: Україна, Литва, Росія, США. Нашу команду богатирів представляли Кирило Чупринін, Василь Вірастюк, Олександр Пеканов, Володимир Муравльов, Олександр Лашин. Прикрі травми наших спортсменів, на жаль, не дозволили використати весь потенціал української команди. Але важкоатлети довели, що звання "Найсильніша нація світу" вони завоювали неспроста. Кирило Чупринін, незважаючи на велику зайнятість, люб"язно згодився дати інтерв"ю журналісту "Газети по-українськи", частину якого він давав у телефонному режимі.

– Кириле, як проходили змагання у Ялті?

– Перші два дні кваліфікаційного відбору пройшли у напруженій боротьбі десяти команд, точніше, двох потоків по 5 команд. У фінал, в групу "А" потрапили 4 команди. Вже на початку змагань, після першої вправи було травмовано двох атлетів. Олександр Пеканов отримав травму ноги – розрив біцепсу стегна, тому вимушено став глядачем. Травмував собі руки, зірвавши шкіру з долонь, Олександр Лашин. Тому команда змушена була виступати в неповному складі. Але в запеклій напруженій боротьбі українці посіли почесне 3-є місце. У результаті на 1-е місце вийшла команда Литви; 2-е посіла команда Росії, Україна – 3-є, США – 4-е.

– Наскільки боротьба вимагає витривалості, великого напруження сил, можна зрозуміти, якщо знати, які вправи важкоатлети виконують.

– Багатоборство включає такі вправи. 1. Так звана Sudan, полягає в тому, що команда з 4-ох чоловік біжить з вагою 1 т 200 кг. 2. Arm-over-arm – тяга корабля вагою 150 т до берега. 3. Log-lift означає підйом колоди вагою 330 кг вгору на швидкість. 4. Мертва тяга – підйом автомобіля на якомога більшу кількість разів. 5. "Dambl" – підйом гантелей вагою 96 кг на кількість разів. Далі йде естафета – Jok: спочатку біг на 30 м з вагою 410 кг на швидкість. Потім – dak-Volk – біг з гирею 175 кг, яку спортсмен тримає руками між ніг; переворот – 5 обертів (кантовка) покришки, вагою 450 кг на швидкість; покладання мішків вагою 150 кг на платформу; Прес Вікінгу (два атлети піднімають над головою велику конструкцію, вагою 280 кг (кількість повторів на швидкість); присідання з автомобілем (навантаження, яке припадає при цьому на атлета – 400 кг); Manhutstoun (підняття знизу і покладання на платформу кулі вагою 200 кг). Ось так коротко можна охарактеризувати ці вправи.

– Чи брали Ви участь у чемпіонаті Європи, що відбувався незабаром?

– Так, розслаблятися ніколи. Відразу після чемпіонату "Найсильніша нація" я вирушив у Глазго, де відбувся чемпіонат Європи.

– Ну, і…

– Став чемпіоном…

Зараз ви читаєте новину «"У Глазго Україна стала чемпіоном" - Кирило Чупринін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі