субота, 04 жовтня 2008 09:40

У Франції футболу не буде

Футбольні профспілки Франції, які захищають інтереси гравців, тренерів, арбітрів, адміністративних працівників і лікарів, закликали до бунту футболістів, що виступають у першій та другій лігах.

Причиною такого рішення стало можливе реформування адміністративної ради Ліги професійного футболу (LFP), яке було розглянуто в четвер.

Страйки заплановані на 24, 25 та 26 жовтня. У ці дні повинні пройти матчі 10-го туру в Лізі-1 та 12-го - у Лізі-2.

Незадоволення профспілок гравців і тренерів викликане бажанням президентів клубів змінити статут LFP і отримати більшість голосів (25) в адміністративній раді Ліги.

"Немає причин, щоб футболісти не підтримали ідею. Упродовж 36 років ми не страйкували, і це говорить про серйозність ситуації. Усі суперечні питання могли бути вирішені на переговорах, але зараз такий крок нам вже не здається логічним" - сказав віце-президент профспілки Філіп П"я.

Зміни у статуті LFP повинні підтримати Французька федерація футболу (FFF) і спорткомітет Франції. У президента LFP Фредеріка Тір"є на другу половину дня п"ятниці запланована зустріч з міністром спорту Бернаром Лапортом.

Керівники профспілки гравців П"я та Сільвен Кастандеш у четвер відвідали клуби "Бордо" та "Ліон", щоб пояснити гравцям мету майбутнього страйку.

Зважаючи на все, візит виявився вдалим. Воротар "Ліону" Ремі Веркутр, який також є офіційним представником гравців команди, повідомив, що футболісти готові підтримати ідею.

"Це означає, що грати ми, можливо, не будемо", - сказав Веркутр.

Президент профспілки професійних клубів (UCPF) Жан-П"єр Лувель назвав методи профспілок диктатурою, погрозами та тиском.

"Ми чекатимемо на відповідь міністра, а потім розпочнемо переговори з футбольними профспілками", - зауважив Лувель.

Востаннє страйки у французькому футболі проходили в 1972-73 роках.

Нагадаємо, що в чемпіонаті Франції було зіграно сім турів. Першу позицію займає лідер останніх років "Ліон".

"Спортивный аналитик"

Зараз ви читаєте новину «У Франції футболу не буде». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі