Ексклюзиви
вівторок, 14 жовтня 2008 14:33

У Формулі-1 заборонять дозаправки болідів

Асоціація команд Формули-1 під час Гран-прі Китаю проведе ряд робочих зустрічей, на яких обговорюватимуться заходи щодо зниження витрат у Ф-1. Тепер стали відомі деякі пропозиції команд.

Мова може піти про заборону дозаправок на піт-стопах, скороченні гоночної дистанції і введенні якогось елементу змагання в п"ятничні вільні заїзди, повідомляє championat з посиланням на Autosport.com.

Обговорення формату гоночного уїкенду тісно переплітається з ідеєю заборони тестів по ходу сезону, а можлива заборона дозаправок приведе до зміни дизайну болідів, на яких встановлять паливні баки більшого об"єму.

"Так, ми вивчаємо пропозиції щодо нового формату етапу і тестів, - відзначив директор "Макларена" Мартін Уїтмарш. - Я думаю, у нас є декілька хороших ідей на порядку денному. Сподіваюся, разом ми прийдемо до згоди щодо того, як варто змінити розклад уїкенду. Але потрібно підходити до реформ дуже обережно.

Що стосується п"ятничних заїздів, то треба зрозуміти, як можна зробити їх цікавіше. Також подивимося, чи можна щось змінити в суботу і в неділю, щоб зробити гонки менш передбаченими. Втім, останнім часом гран-прі і так закінчуються вельми несподівано".

Зараз ви читаєте новину «У Формулі-1 заборонять дозаправки болідів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути