понеділок, 21 липня 2008 11:19

У Фінляндії почався чемпіонат світу з болотяного футболу (ФОТО)
6

На фінському болоті Вуо-Рісуо, що за півтисячі кілометрів від Хельсінкі, почалося одне з найцікавіших змагань планети - Чемпіонат світу з болотяному футболу.

Цього року боротися за перемогу з"їхалося рекордне число команд - 340. Правила на чемпіонаті в цілому такі ж, як в традиційному футболі. Доданий тільки один важливий пункт: гравці повинні утопати по коліно в грязі.

По-справжньому щасливих фінів можна побачити тільки тут, на болотах. Весь рік вони старанно підтримують свій серйозний строгий імідж, а влітку приїжджають сюди, щоб побути самими собою. Адже саме для цього вони і придумали болотяний футбол.

Поки в чемпіонаті беруть участь в основному скандинавські команди, але поступово в цю болотяну фієсту втягуються інші європейці.

Спеціально для зручності пересування створені містки. Адже якщо зробити крок убік, то відразу ж занурюєшся в атмосферу болотяного футболу. По деяких полях навіть ходити не виходить - дівчатам доводиться повзати.

Насправді покриття майданчиків - це не бруд, а торф. Як говорять поціновувачі болотяного футболу, тут найчистіший торф у всій Фінляндії. Він просто висохне і обсиплеться з одягу.

На допінг гравців тут не перевіряють, тому що заздалегідь відомий результат. Щоб зрозуміти, що це за допінг, пробу брати не потрібно. У футбол на болотах фіни грають вже 10 років. Останні роки чемпіонат більше схожий на пивний фестиваль, ніж на спортивний захід.

На цьому турнірі є судді, встановлені розміри майданчиків, правила, дуже схожі на звичайних футбольних. Але в болотяному футболі правила в принципі дотримувати необов"язково, тому що це відпочинок, а не спосіб заробити очки або титули.

"НТВ-спорт"

Зараз ви читаєте новину «У Фінляндії почався чемпіонат світу з болотяного футболу (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі