пʼятниця, 23 травня 2008 17:06

У цій Лізі чемпіонів "Динамо" заробило менше за всіх

Загальна сума доходів від Ліги чемпіонів, яку УЄФА виплатить після закінчення сезону 32 клубам, становитиме 588,6 мільйона євро (минулого року вона була менша приблизно на 8 мільйонів).

З них 308,6 мільйона команди отримають безпосередньо за участь в турнірі і набрані очки, а ще 280 мільйонів - у вигляді відрахувань від централізованого продажу прав клубів. Друга складова розраховується за особливою формулою - залежно від вартості національного ринку, представництва кожної асоціації в Лізі, місць, які зайняли клуби-учасники в чемпіонатах своїх країн, кількості матчів, проведених в Лізі. Вона може варіюватися від сотень тисяч для представників Східної Європи до 15 - 20 мільйонів для англійців, італійців і іспанців. Суми відрахувань для кожного клубу будуть оголошені пізніше - в червні або липні.

Безпосередньо вихід в груповий турнір приніс 3 мільйони, 6 зіграних в ньому матчів - ще 2,4 мільйона. Кожна перемога на цьому етапі оцінювалася в 600 тисяч, нічия - в 300 тисяч. Тим, хто вийшов в 1/8 фіналу виплатять по 2,2 мільйона, в 1/4 - по 2,5, півфіналістам - по 3. Переможцю Ліги додатково виплачується ще 7 мільйонів, фіналісту - 4.

Кияни, як і ЦСКА, отримали свої законні 3 мільйони як бонус за участь в груповому турнірі Ліги чемпіонів, і 2,4 мільйона як бонус за матчі групового етапу. Сума цих складових і становила заробіток київського клубу від минулої Ліги чемпіонів. Не дивно, що за цим показником "Динамо" - найгірша команда ЛЧ. Правда, московський ЦСКА, "Стяуа" і "Штутгарт" також пішли недалеко від наших футболістів, заробивши трохи більше. Казна "Шахтаря" поповниться на 6,6 мільйона євро.Більше за всіх заробив в цьому євросезоні "Манчестер Юнайтед", якому УЄФА заплатить 23,4 мільйона євро.

За аналогією з минулим сезоном можна спрогнозувати приблизний обсяг виплат російським клубам, що грали в Кубку УЄФА. Нагадаємо, що того року вперше в історії в цьому турнірі був використаний централізований маркетинг - починаючи з 1/4 фіналу. Так от, тоді вихід в 1/4 фіналу приносив 300 тисяч євро, в півфінал - 600 тисяч, перемога у вирішальному матчі - 2,5 мільйона. За участь в 1/16 і 1/8 фіналу УЄФА платив по 70 тисяч, за перемогу в груповому турнірі - по 40 тисяч, за нічию - по 20 тисяч. Сам по собі виступ на груповому етапі приніс кожному з учасників по 170 тисяч.

Сегодня
Зараз ви читаєте новину «У цій Лізі чемпіонів "Динамо" заробило менше за всіх». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі