субота, 19 лютого 2011 16:49

У червні почнуть реєструвати "футбольних" волонтерів для Євро-2012

У червні почнуть реєструвати "футбольних" волонтерів для Євро-2012

Реєстрація "футбольних" волонтерів, які працюватимуть під патронатом УЄФА під час Євро-2012, розпочнеться у червні 2011 року. Про це під час прес-конференції в Києві заявив керівник відділу з роботи з волонтерами Місцевого організаційного комітету "Євро-2012 Україна" Андрій Банцер.

Кожен бажаючий допомогти чемпіонату має заповнити анкету на офіційному сайті УЄФА, а також пройти інтерв'ю із представниками комітету. Такі інтерв'ю відбуватимуться у вихідні в усіх приймаючих містах. За словами Андрія Банцера, до Нового року імена кандидатів будуть підтверджені, і почнеться програма навчання.

На відміну від волонтерів приймаючих міст, якими опікуються на місцях, за підготовку "футбольних" волонтерів на Євро-2012 відповідає МОК України та Польщі.

"Це відповідальність від А до Я – починаючи від відбору і навчання до контролю їх роботи під час чемпіонату", - пояснив представник МОК. Він зазначив, що загалом УЄФА планує залучити на Євро 5 тисяч помічників турніру – по 2,5 тисячі в Україні та Польщі. "Футбольні" волонтері працюватимуть за більш ніж за двадцятьма напрямками роботи.

За словами представника оргкомітету, базовими вимогами до кандидатів стане досягнення повноліття, високий рівень англійської мови, а також рівень психологічної стійкості та мотивація рішення займатися волонтерською роботою.

Андрій Банцер наголосив, що у підготовці волонтерів Україна не відстає від Польщі.

"УЄФА оцінило, що за минулий рік в Україні було проведено більше футбольно-волонтерських проектів, ніж за попередніх 20 років незалежності країни. А також те, що волонтери, які відпрацьовували технології під час цих заходів, цілком свідомі того, що вони представляють обличчя країни", - зазначив фахівець.

Зараз ви читаєте новину «У червні почнуть реєструвати "футбольних" волонтерів для Євро-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі