середа, 20 червня 2007 13:58

У будівництво і реконструкцію готелів до Євро-2012 вкладуть мільярд євро

У кожному місті, яке прийматиме чемпіонат, фахівці пропонують побудувати по 10 і більше п"ятизіркових готелів.

Зараз в столиці 16 тисяч місць для прийому туристів. Проте цю кількість потрібно збільшити до двохсот тисяч, підрахували експерти. Тільки у Києві необхідно побудувати 16 п"ятизіркових готелів. Таку кількість фешенебельних готелів деякі експерти пропонують замінити будівництвом невеликого мікрорайону. А після чемпіонату включити його в програму молодіжного кредитування, повідомляє economic-ua.com.

- У мене є невеликі сумніви у тому, що наші будівельні компанії не хочуть виходити за межі Києва на будівництво житла, - сказав Дмитро Заруба, президент Асоціації малих готелів України.

Тим часом експерти думають, як заохотити інвесторів до будівництва готелів економ-класу. І пропонують виділяти землі під будівництво за символічною ціною.

- Інвестор будуватиме готель на 300-400 номерів, де кінцева ціна продажу не перевищуватиме певної цифри, яка для нас буде показником економічного готелю, - Євгеній Самарцев, радник міністра культури і туризму України.

Такі готелі не тільки будуть економічно зручні інвесторам, але і задовольнять українського туриста. А конкуренція примусить власників знизити ціни.

Зараз ви читаєте новину «У будівництво і реконструкцію готелів до Євро-2012 вкладуть мільярд євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі