понеділок, 16 лютого 2009 09:48

У Армстронга вкрали велосипед
9

Фото: wikimedia.org

Семиразовий чемпіон "Тур де Франс" Ленс Армстронг залишився без свого велосипеда для гонок з роздільним стартом. Крадіжка - справа рук злодіїв, повідомляє AFP.

Його велосипед, а також велосипеди трьох його товаришів по команді "Астана" були вкрадені після прологу "Туру Каліфорнії", на якому Армстронг показав десятий результат.

За даними поліції Сакраменто, де проходив пролог, велосипеди були вкрадені з вантажівки, припаркованої позаду готелю, в якому відпочивали спортсмени.

За фактом крадіжки заведена справа, проте поліція поки не має у своєму розпорядженні ніяких відомостей про тих, хто міг скоїти злочин.

Довідка від "Gazeta.ua":

Ленс Армстронг (справжнє ім"я - Ленс Едвард Гундерсон) (18 вересня 1971 року) - легендарний американський професійний велогонщик. З 1999 по 2005 роки Ленс Армстронг сім разів поспіль перемагав на "Тур де Франс" - найпрестижніших велоперегонах світу. Цим самим він перевершив попередній рекорд (5 перемог) яким володіли Мігель Індурайн, Едді Меркс, Бернар Іно та Жак Анкетіль. Ще до першої перемоги на Турі Армстронг пережив хворобу на рак, причому лікарі вважали його стан безнадійним. Після перемоги на Тур де Франс 2005 року Ленс Армстронг завершив кар"єру професійного велогонщика.

Серед інших успіхів Армстронга - титули чемпіона США та Чемпіона Світу з велоперегонів у 1993 році.

Спортивні успіхи Армстронга та драматична перемога над раком надихнули його на створення "Фонду Ленса Армстронга", благодійної організації, яка допомагає людям, хворим на рак. У 2004 році Фонд почав випускати жовті браслети "Livestrong" ("живи сильно", співзвучно до прізвища "Армстронг"), які принесли Фонду більш ніж 60 мільйонів доларів на боротьбу з раком.

Самі велогонщики ще не прокоментували факт крадіжки велосипедів.

Через те, що у Армстронга декілька гоночних велосипедів, то стверджувати який саме з них був вкрадений, ми не беремося. Проте, скорыш за все, це був ось цей диво-велосипед "Trek Ben":


AFP, livesport.ru, Gazeta.ua, uabike.com

Зараз ви читаєте новину «У Армстронга вкрали велосипед». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі