понеділок, 07 липня 2008 15:35

У 2010 році пройде велогонка Сочі-Севастополь

Президент Федерації велосипедного спорту Росії Олександр Гусятников повідомив про те, що вчора була прийнята загальна концепція розвитку велоспорту Росії і України. В її рамках передбачено утворення декількох професійних команд, чоловічої рівня "Про-тура", чоловічої континентальної і жіночої, а також організації і проведення міжнародної гонки Сочі - Севастополь. У проекті братимуть участь група компаній "Ітера", корпорація "Індустріальний союз Донбасу" (яка володіє українською командою ISD), Федерація велосипедного спорту Росії за підтримки уряду Росії.

- Приблизно через тиждень у Європі пройде прес-конференція, на якій офіційно на весь світ буде оголошено про ці рішення. Там же ви дізнаєтеся і майбутні назви команд. До проекту залучиться відомий у минулому велогонщик Андрій Чміль. Що стосується гонки Сочі - Севастополь, то це перспектива з прицілом на 2010 рік. Потенціал гонки такий, що вона може розраховувати на включення у календар "Про-тура". Хочу підкреслити, що єдина концепція - це не просто об"єднання фінансів двох країн. Це прекрасний шанс вивести велоспорт наших двох країн на якісно новий рівень. Гріх буде не скористатися такою можливістю, - заявив Гусятников.

Спорт-Експрес

Зараз ви читаєте новину «У 2010 році пройде велогонка Сочі-Севастополь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі