пʼятниця, 14 вересня 2012 21:40

"Тримай, синок, шолом, і слава Україні!" - Червоненко попрощався з автоспортом на відкритті Прайм Ялта Ралі - 2012
33

Фото: Фото: Андрій Шматов

14 вересня в Ялті був даний старт Прайм Ялта Ралі - 2012. У цьому році гонка включила в себе 10-й етап Інтерконтинентального Чемпіонату IRC, етап Кубка Європи, четвертий етап Чемпіонату України з ралі і гонка на Кубок Президента України. Учасниками цьогорічних змагань стали 73 екіпажи з 11 країн світу.

Урочиста церемонія відкриття відбулася на набережній міста. За традицією стоять дві сцени: одна для урочистої частини, інша - для vip-гостей. На ній - столи з напоями, в тому числі горілкою.

На майданчик перед сценою вносять прапори країн-учасниць змагань. Ведучі оголошують про офіційне відкриття Прайм Ялта Ралі-2012. Звучить гімн України.

"Це знакова спортивна подія, як для Криму, так і для Європи і всього світу, - говорить у вітальній промові Голова Ради міністрів АР Крим Анатолій Могильов. - Нам приємно, що ці змагання проходять саме у нас. Проведення такого знакового заходу робить Крим більш упізнаваним, привабливим для туристів і розширює рамки курортного сезону, у чому ми дуже зацікавлені ".

Завершує свій виступ традиційним: "Джентльмени, заводьте мотори!"

На сцену піднімається співголова оргкомітету ралі Євген Червоненко. Веде за руку сина Альфреда, якому чотири роки. В іншій тримає білий шолом.

"Не дарма кажуть:" Хочеш насмішити Бога - розкажи йому про свої плани ". Я дуже розраховував взяти участь у нинішніх перегонах. Але травма, отримана в Маріуполі, зробила свою справу, і лікарі категорично заборонили мені сідати за кермо. Так що сьогодні у мене сумний день: я прощаюся з автоспортом. Прощаюся, висловлюючи величезну подяку всім, хто був всі ці роки зі мною. Не можу не згадати Василя Георгійовича Джарти, світла йому пам'ять. А також всіх гонщиків, які загинули, виконуючи свою роботу. Я, слава Богу, залишаю цей вид спорту живим. Залишаю переможцем. При мені Україні в рейтингу перемістилася зі 149-го місця у першу двадцятку ", - сказав він.

"Величезне спасибі моїй дружині, яка на сімейній раді підтримала моє рішення оплатити з сімейного бюджету всі необхідні витрати на нинішні змагання. Вони давалися важко, бізнес впав, потрібно було утримувати рівень. Якщо мені не будуть заважати, то, думаю, Прайм Ялта Ралі вдасться зберегти і розвивати ", - додав він.

"Тримай, синок, це шолом, і слава Україні!", - Євген Червоненко надягає захисний атрибут на голову Альфреда і разом з ним покидає сцену. З натовпу чутно: "Слава!"

Ведучий приступає до презентації учасників змагань. Екіпажі по черзі в'їжджають на спеціальний подіум, виходять з автомобілів і вітають глядачів.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять знаменитого гонщика Андрія Александрова, який загинув у 2007 році на болгарському ралі "Слівен". Звучить пісня Григорія Лепса: "Літай і не бійся висоти". На вмонтованому в сцену екрані - присвячений спортсмену відеоролик.

Церемонія завершилася виступом танцювального ансамблю.


Зараз ви читаєте новину «"Тримай, синок, шолом, і слава Україні!" - Червоненко попрощався з автоспортом на відкритті Прайм Ялта Ралі - 2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі