середа, 17 вересня 2008 11:12

Тренера збірної Казахстану забули повідомити про відставку

Епоха Арно Пайперса в збірній Казахстану по футболу закінчилася.

Голландський фахівець побив всі рекорди в національній команді: він довше за всіх був головним тренером збірної, взяв з нею сім перемог і при нім було забито відразу тридцять голів.

Ці показники вищі чим у будь-якого попередника Пайперса. Проте попередні заслуги не були враховані керівництвом федерації футболу: в понеділок голландця відправили у відставку, назвавши виступ його команди ганебним. Більш того - Пайперсу навіть не подзвонили, щоб повідомити про звільнення!

"Я просто в шоці, - з цих слів Арно Пайперс почав телефонну розмову з кореспондентом "Великої газети", - не розумію, що відбувається. Минулої середи збірна Казахстану грала в Алмати з Україною. В четвер ми всією командою поїхали в англійське посольство оформляти візи, адже 11 жовтня нас чекає матч на Вемблі..."

"Після цього я спокійно полетів додому, до Голландії, щоб тиждень провести зі своєю сім"єю. В понеділок вдень я пішов разом з дружиною погуляти в парку. І тут мені подзвонив голландський журналіст і запитав, що я думаю з приводу своєї відставки. Я питаю його - якої відставки? Хіба мене звільнили? Він відповідає - так, про це написано на сайті ФІФА. І після цього я тільки і робив, що відповідав на питання журналістів. Мені дзвонили зі всієї Європи - з Бельгії, Франції, Англії, України, Латвії. Але при цьому не було жодного дзвінка з федерації футболу. Ви перший, хто подзвонив мені з Казахстану. Якщо мене звільнили, чому мені про це ніхто не повідомив?"

Офіційна причина вашої відставки - незадовільні результати в останніх матчах. Команда під вашим керівництвом програла Хорватії і Україні.

"Це смішно. Я обіцяв обіграти тільки Андорру і ми це зробили. Ще я говорив, що нам під силу узяти три очки в матчі з Білорусією. Я з величезною пошаною відношуся до суперників по нашій відбірковій групі і чудово розумію, що нам дуже важко боротися на рівних з Англією, Хорватією або Україною".

"Мені сьогодні людей п"ять ставили питання: у вас був конфлікт з федерацією футболу? Я можу відповісти вам теж саме, що і всім іншим: ні, у мене не було ніяких розбіжностей ні з президентом, ні з генеральним секретарем ФФК. Якби у нас були проблеми в спілкуванні, я б відчув, що мною незадоволені. Але ж цього не було!

Ніхто ні слова не сказав після поразки в Хорватії. Жодна людина у федерації не виразила своєї незадоволеності після гри з Україною. Я ж кажу - на наступний день ми оформляли візи в англійському посольстві, з нами були співробітники ФФК, ми спокійно спілкувалися, не було ні натяку, що в понеділок мене звільнять. Це дуже дивна ситуація...

football.ua
Зараз ви читаєте новину «Тренера збірної Казахстану забули повідомити про відставку ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі