вівторок, 03 квітня 2007 19:42

Тренер Зубков переконує, що доньку не бив (ФОТО)
5

У вівторок збірна України з плавання повернулася з чемпіонату світу, який проходив в австралійському Мельбурні. З бориспільського аеропорту призери турніру Олег Лісогор та Ганна Хлістунова одразу поїхали на прес-конференцію. Особливого ажіотажу серед ЗМІ вона не викликала. Журналісти пожвавилися тільки коли у залі з"явився 38-річний Михайло Зубков. Спробував роз"яснити ситуацію, яка виникла на чемпіонаті 10 днів тому. Тоді 18-річна донька Зубкова Катерина, яку тренує батько, невдало виступила у попередньому запливі на 50 метрах на спині і не пройшла до півфіналу. Після запливу у кімнаті для суддів Зубков<>кілька разів ударив доньку. Усе це зняла камера для спостереження. Зубкову довелося відповідати перед австралійським судом. Міжнародна плавальна федерація (ФІНА) заборонила йому займатися тренерською діяльністю і фігурувати у змаганнях під її егідою впродож шести років.

Катерина Зубкова на зустріч з журналістами не прийшла. Батько, який помітно нервував, пояснив це так:

- Ми 30 годин летіли. Катерина пережила стресову ситуацію і їй важко зараз розмовляти. Я вам усе поясню. 26-го Катерина пливла і показала непоганий результат. Рівно через добу, 27-го, після цього у нас виник сімейний конфлікт.

Причини сварки Зубков називати не захотів.

- Це наша внутрішня справа, - сказав, потім підтвердив, що не хотів, щоб донька зустрічалася з хлопцем. Хто цей хлопець, назвати відмовився.

- Паскудні або непаскудні подробиці і їхні стосунки видавати не буду. Яка різниця? Ми помирилися через три хвилини. О шостій вечора Катя поїхала до готелю, я залишився на арені. О сьомій Катя дзвонить мені на мобільний і каже, що нас показали по телебаченню. Я виходжу з арени, дорогу перетинає поліцейський. Я дав йому свої пояснення. Потім поліція вислухала Катерину. До рішення суду нам заборонили спілкуватися. 29-го березня суддя заявив, що не бачить фактів насильства, жодних фактів порушення карного та сімейного кодексу Австралії.Зубков не впевнений, що ФІНА його дискваліфікувала.

- Спочатку треба дослівно вивчити текст рішення ФІНА, який нам надіслали. Тоді й робитимемо висновки.

Те, що він бив доньку, Зубков заперечує.

- Суд постановив, що я її не бив. І крапка.

Журналісти кажуть, що довіряють власним очам і бачили удари на зйомці.

- Є рішення суду. Ніхто нікого не бив.

Юриста Зубкову наймала українська діаспора. Тренер прилюдно відмовляється назвати суму, у яку обійшлися послуги адвоката.

Після закінчення прес-конференції кореспондент "ГПУ" особисто спілкується з Михайлом Зубковим.

Запитую, як часто Зубков бив доньку.

- Як у будь-якій іншій нормальній сім"ї. Не більше, не менше. Ніяких екстраординарних ситуацій у нас не було. Якщо Катерина захоче, вона сама про це вам скаже. Версія у неї буде та ж сама. А у подробиці стосунків з хлопцем вона не вдаватиметься.

Цікавлюся, як сприйняла ситуацію мама Катерини і дружина Михайла.

- Ну як? Мама Каті була шокована. Тим, що потім написали у газетах. Нам австралійці виявили підтримку. Чомусь українська преса опинилася... - Зубков затинається. - У мене немає пояснень поведінці української преси. Будемо визначатися з мірою відповідальності за таку інформацію. Консультуватимуся з юристами.

Зубков так і не зміг відповісти на запитання чому у розпал чемпіонату світу він з"ясовував з донькою особисті подробиці її життя.


"Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «Тренер Зубков переконує, що доньку не бив (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі