вівторок, 09 вересня 2008 13:00

Тренер збірної Росії вимагає дискваліфікації п"яного стрибуна

Головний тренер збірної Росії з легкої атлетики Валентин Маслаков зажадав дискваліфікувати стрибуна Івана Ухова за виступ у п"яному стані на турнірі Athletissima в швейцарській Лозанні (2 вересня). Маслаков, що назвав вчинок легкоатлета ганьбою, вважає, що його треба усунути від спорту на рік, пише видання "Советский Спорт".

За словами головного тренера, формально Ухов не представляв збірну Росії, оскільки турнір в Лозанні носив статус комерційного. Проте Маслаков підкреслив, що "від цього ляпас всій російській легкій атлетиці не стає менш болісним".

Головний тренер збірної Росії вважає, що наставник Ухова Павло Воронков (якого Маслаков назвав менеджером) також має бути покараний, оскільки він відповідав за спортсмена і допустив його виступ в стані алкогольного сп"яніння.

5 вересня Воронков в інтерв"ю агентству спортивної інформації "Весь Спорт" пояснив вчинок Ухова "масою негативних емоцій". За словами тренера легкоатлета, стрибун був дуже засмучений у зв"язку з тим, що не попав в олімпійську збірну Росії, а незадовго до турніру в Лозанні розлучився зі своєю дівчиною. Воронков підкреслив, що продовжить роботу з Уховим.

Минулого тижня Міжнародна федерація легкої атлетики (IAAF) зажадала в Ухова пояснень свого виступу у п"яному стані. За словами спортсменів, що також брали участь в турнірі в Лозанні, перед і під час змагань Ухов пив горілку та енергетичний напій.

"Спортивний аналітик"

Зараз ви читаєте новину «Тренер збірної Росії вимагає дискваліфікації п"яного стрибуна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі