середа, 23 жовтня 2019 08:18

Тренер "Шахтаря" прокоментував матч з "Динамо"

Тренер "Шахтаря" прокоментував матч з "Динамо"
Вихід Додо знову став вирішальним

Головний тренер Шахтаря Луїш Каштру прокоментував нічию своєї команди із загребським Динамо в матчі Ліги чемпіонів, зазначивши закономірність даного результату.

- Наскільки мене здивувало Динамо? Чи не здивувало. Гра з самого початку була збалансована. Одна і інша команди діяли схоже. Гості зробили 22 фоли проти наших восьми. Нас підводило надмірне тримання м'яча в завершальній стадії атак. Але, в цілому, результат вийшов цілком закономірним. Додо дуже різносторонній гравець, який сильний в атаці. Він може робити те, що не може робити правий захисник. Ми не контролюємо дії наших флангових гравців. Вони повинні створювати самостійно і проявляти себе.

Марлос провів чудову гру проти Аталанти, Сьогодні він виглядав не так яскраво. Чи не в кожному матчі виходить грати на високому рівні. Давайте, не будемо забувати, що Марлос - дуже різносторонній гравець, який може проявити себе не тільки на фланзі. Я задоволений тим, як він сьогодні зіграв. Задоволений я і тим, як зіграли сьогодні і інші гравці команди. Вони діяли з першої до останньої хвилини на межі своїх сил.Чи говорив з П'ятовим по ситуації з пенальті? Ні, не говорив, але я вже переглянув цей епізод. Але в карній зоні часом відбуваються незрозумілі ситуації. Там теж трапилося щось незрозуміле.

Як мені становище в групі і які відчуття перед грою з Динамо в Загребі? Всі шляхи ще відкриті. Ми сьогодні хотіли перемогти, але добитися цього не змогли. Але також важливо, що ми не дозволили перемогти нашому супернику. Ми програвали по ходу матчу 1:2, але змогли здобути нічию. Тому, вся боротьба ще попереду. Наша мета - пройти групову фазу і вийти в плей-оф.

Як мені Динамо із Загреба в порівнянні з Динамо з Києва? Це складне порівняння. Ліга чемпіонів і чемпіонат країни - це різні турніри. У чемпіонаті є 30 матчів, а тут - в Лізі чемпіонів - тільки шість ігор. Упевнений, київське Динамо в групі Ліги чемпіонів було б абсолютно іншою командою, ніж в матчах УПЛ. Так що таке порівняння з мого боку було б дуже некоректним.

Дуже багато говорять про недостатній рівень українського чемпіонату. Але давайте подивимося на єврочемпіонати. Тільки чемпіонати в Іспанії, Італії, Англії, Німеччини та Франції знаходяться вище за статусом, а всі інші чемпіонати приблизно рівні. Я б не став зараз багато говорити про рівень українського чемпіонату. Нам важливо розуміти і оцінювати своє становище в групі. Ми виграли у Аталанти. Це була важлива для нас перемога. Ми зіграли внічию з Динамо із Загреба. Так, програли Манчестер Сіті, але це найсильніший в світі клуб, претендент на перемогу в Лізі чемпіонів. Тепер нас чекає друге коло в боротьбі за місце в плей-оф. Ми повинні зробити все, щоб завоювати путівку в 1/8 фіналу.

Гості атакували переважно через фланги. Чи здивувало мене це? Ні. Я і до матчу говорив, що Динамо як правило атакує через лівий фланг, а далі йде фланговий крос і подальший розвиток атаки. Ми провели складний матчу, проти сильного суперника. У футболі не можна оцінювати шанси команд відразу після жеребкування. У футболі все відбувається на полі і тільки після ігор. Ми розуміли, що Динамо виграло 4:0 у Аталанти, що програли тільки 0:2 Сіті - одному з кращих клубів в світі. Ми знали рівень кваліфікації гравців загребської команди і прекрасно розуміємо, що нас чекає в поєдинку в Загребі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Шахтар" ледве врятував нічию в домашньому матчі з "Динамо" (Загреб)

Шахтар і Динамо зіграли внічию в Харкові з рахунком 2:2. За гірників в цьому матчі забили Євген Коноплянка та Додо.

Зараз ви читаєте новину «Тренер "Шахтаря" прокоментував матч з "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі