четвер, 30 жовтня 2008 14:19

Трансляції матчів ЧС-2010 для Африки будуть безкоштовними

ФІФА вирішила зробити безкоштовну для всіх країн Африки трансляцію ЧС-2010 з футболу, який вперше в історії пройде на території континенту, - в ПАР. Такий результат домовленості, досягнутої в четвер в Котоні (Бенін) між ФІФА і Африканським союзом телерадіомовлення (АСТ).

Як повідомляє ІТАР-ТАРС, ФІФА і АСТ досягли угоди про стратегічну співпрацю, яка розповсюджується на права ефірного теле- і радіомовлення для країн Африки на південь від Сахари в час майбутнього чемпіонату світу з футболу 2010 року в ПАР.

По документу, всі 64 матчі фіналу чемпіонату, який пройде в Південній Африці, безкоштовно транслюватимуться в прямому ефірі по радіо і телебаченню на англійській, французькій і португальській мовах для 41 країни регіону.

ФІФА вибрала АСТ як партнера по трансляції ЧС-2010 в Африці, враховуючи його можливості покрити найобширнішу глядацьку аудиторію. ФІФА і АСТ також створять телерадіомовленнєву академію і Африканський виробничий центр в Йоханнезбурзі на території міжнародного телерадіомовленнєвого центру ЧС-2010.

ФІФА давно обіцяла перетворити ЧС- 2010 в ПАР в "чемпіонат для Африки". Тим самим дати можливість подивитися його максимальному числу вболівальників, більшість яких не в змозі не тільки поїхати в ПАР на матчі, але хоч би заплатити за їх перегляд по телевізору.

gazeta.ru

Зараз ви читаєте новину «Трансляції матчів ЧС-2010 для Африки будуть безкоштовними». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі