пʼятниця, 31 жовтня 2008 13:00

Трагедія в сім"ї Гуса Хіддінка

В сім"ї головного тренера збірної Росії з футболу Гуса Хіддінка трапилася трагедія. У Голландії померла його мати.

- Ми всі дуже шкодуємо, - сказав міністер спорту Росії Віталій Мутко. - Хочеться виразити Гусу наші співчуття.

Відразу після тріумфального матчу з Голландією на ЧЄ-2008 наставник росіян подзвонив матері і розповів про свою упевненість: з російською збірною він повинен виграти Євро - 2008!

- Гус подзвонив мені позавчора, - зізналась тоді мама Хіддінка. - Він дуже щасливий і я дуже рада за нього. Я дивилася цей матч по телебаченню і бачила, як він хвилюється. Я хвилювалася, не менше, ніж він.

Про те, що в невеликому містечку Варссерфельді живуть батьки відомого на весь світ голландця, знають практично всі його жителі. Але показати їхній будинок можуть одиниці. Цезвичайнісінький двоповерховий будиночок, яких тут багато. Від інших його відрізняє лише табличка на стіні: "Дж. Хіддінк" - батьки Гуса Йо і Джеррард живуть тут до цих пір.

Поважна фрау Йо, не дивлячись на своїх 88, справно вела господарство, вболівала за улюбленого сина і двічі в тиждень... їздила на велосипеді в басейн!

- Гус розповідав мені, що його дуже люблять в Росії, - говорила Йо Хиддінк. - І я дуже рада, що мій син приніс вашому народу таке щастя. Можливо, велика частина голландців вболівала за Голландію, але я точно знаю, що жителі Вассерфельда всі як один тримали кулаки за Гуса.

У цьому немає нічого дивовижного. Гус Хіддінк прославив невелике містечко на всю планету. Після чемпіонату світу в Південній Кореї сюди було справжнє паломництво.

- Зараз Гус має намір досягти найвищого результату. Він так і сказав: "Мамо, з цією командою я повинен стати чемпіоном Європи!"

LIFE.RU

Зараз ви читаєте новину «Трагедія в сім"ї Гуса Хіддінка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі