четвер, 22 травня 2014 19:42

Товариський матч. Україна - Нігер 2:1

Товариський матч. Україна - Нігер 2:1
uefa.com

Слава Україні! Донецький "Шахтар" виграв чемпіонат, а київське "Динамо" стало володарем національного Кубка. Але на цьому футбольний сезон не завершився. У бій пішли збірні. "Молодіжка" Сергія Ковальця двічі зіграла з молдавськими однолітками. Перший матч завершився нульової нічиєю. Вчора українці впевнено обіграли гостей - 3:1.

Сьогодні національна збірна України зіграє товариський матч проти команди Нігеру. "Сахарські газелі" ще ніколи раніше не грали на території Європи. Зустріч з українцями стане історичною для африканців. До речі, у складі Нігера є представник чемпіонату України. Амаду Мутаре є гравцем донецького "Металурга". Четверо гравців виступають у чемпіонаті Франції. Решту представляють чемпіонати різних країн Африки. Німецький наставник Гернот Рор привіз у Київ недосвідчений склад. Багатьом футболістам менше 20-ти років. 

Але українці, як самі зізналися на відкритому тренуванні, не звертають уваги на статус суперника. Головне - показати свою гру. Обіцяють перемогу, щоб підтримати український народ у важку хвилину. Михайло Фоменко викликав на цей збір 31-го футболіста, у тому числі п'ять новачків. Це голкіпер одеського "Чорноморця" Дмитро Безотосний та його одноклубник - захисник Євген Зубейко. Українська "молодіжка" делегувала Сергія Болбата з донецького "Металург", Євгена Ткачука з полтавської "Ворскли" та Івана Ордеця з маріупольського "Іллічівця". 

Михайло Іванович на прес-конференції натякнув, що без дебютів не обійдеться. Хто точно не вийде сьогодні на поле, так це травмовані Євген Селезньов, Євген Хачеріді, Олег Гусєв та Ярослав Ракицький. 

Букмекери не сумніваються у перемозі збірної України. Цікаво, минулого року приблизно у цей час українці зустрічалися з Камеруном. Тренував суперника також німецький фахівець. Поєдинок завершився внічию - 0:0.

Сьогодні стартовий свисток на стадіоні "Динамо" імені Валерія Лобановського пролунає о 21:00. Команди розсудить польська бригада арбітрів на чолі із Павелем Гілем. Резервний рефері - наш Сергій Бойко. Пряма трансляція на телеканалі "Інтер".

Товариський матч

Україна - Нігер - 0:0

УКРАЇНА: П'ятов - Селін, Кучер (к), Ордець, Федецький, Степаненко, Едмар, Гармаш, Ярмоленко, Коноплянка, Антонов.

Запасні: Безус, Зозуля, Девич, Шевчук, Хомченовський, Сидорчук, Тимощук, Морозюк, Дедечко, Пилявський, Макаренко, Болбат, Ткачук, Зубейко, Бойко (гк), Безотосний (гк).

НІГЕР: Дауда (к) - Чікото, Лансіна, Кудізе, Умару, Бурейна, Мохамед, Дела Саку, Сіссе, Якуба, Курума.

Запасні: Сулей, Амаду, Номау, Сулейман, Алзума (гк).

Фоменко з перших хвилин випускає на поле Антонова та Ордеця.

Команди вийшли на поле. Лунають національні гімни країн. Першим - Нігеру.

Стадіон заповнений десь на половину. Чимало вболівальників прийшли на матч з національними прапорами.

Перший тайм

1 Польський арбітр дав старт. Гравці збірної розвели м'яч у центрі поля

5 Старт матчу за українцями. Чудовий момент був у Гармаша, який пробив над перекладиною після навісу Ярмоленка.  П'ятов, який сьогодні у червоному, поки без роботи.

11 Різницю у класі команд видно не озброєним оком. Тільки гравці збірної Нігеру намагаються перейти центральну вісь, як українці без особливих зусиль відбирають м'яч. 

13 За короткий термін часу Антонов і Ярмоленко дісталося у боротьбі з футболістами Нігера. Олексію надали допомогу. З Андрієм також все у порядку. Обидва продовжують гру.

17 Тепер ліктем в обличчя дісталося Коноплянці. Арбітр поки нікого не карає попередженнями

20 ГОООООООООООООООООЛ! Це було лише питанням часу. Рахунок у матчі відкрив дебютант Іван Ордець. Футболіст "Іллічівця" забив головою після кутового. Гольова передача на рахунку Ярмоленка.

22 Гол українців арбітр не зарахував через офсайд. М'яч забив Ярмоленко

30 Вболівальники вже бачили м'яч у сітці воріт. Зовсім трохи не вистачило удару Ярмоленка до голу. За хвилину — аналогічний момент у виконанні Гармаша.

34 За справу взявся Коноплянка. Двічі голкіпер збірної Нігера врятував від голу

35 Тепер навіть Дауда був безсилим. Голкіпера збірної Нігера рятує поперечина

38 Перше попередження у матчі. Арбітр попередив Сіссе за фол проти Гармаша у центрі поля

42 Коноплянка ще двічі загрожував воротам суперника, але спочатку Дауда парирував удар Євгена, а потім м'яч полетів вище воріт.

45 Арбітр компенсував одну хвилину до першого тайму.

ПЕРЕРВА

Додамо, що збірна України вийшла на матч у новій домашній формі.

Другий тайм

46 У перерві матчу Фоменко зробив дві заміни. Замість Гармаша на поле вийшов Марко Девіча. Місце Антонова зайняв Роман Зозуля

56 ГОЛ! Отакої, збірна України пропустила від Нігера. Автор голу Алі Юсуф Омару, який забив головою після навісу зі стандарту

59 Дауда сьогодні, мабуть, грає свій найкращий матч у кар'єрі. Голкіпер парирував удар Коноплянки зі штрафного

60 Заміна у Нігера. Сіссе міняють на Амаду Мутарі.

61 Ще один дебют. Сергій Болбат міняє Євгена Коноплянку.

72 Обидва наставники провели по заміні. Фоменко замінив Едмара на Макаренка. Рор зняв з гри Якуба Алі Сейду. Його місце зайняв Номау Абдулнасер

75 Жовта картка для Лансіни за брудний підкат на своїй половині поля

76 Ярмоленко стрибнув з високо піднятою ногою. Це попередження

77 Нігер розігрався. П'ятов врятував Україну від другого голу. Пробив Лансіна.

79 ГООООООООООООООООООЛ! Тарас Степаненко вивидь Україну вперед. Футболіст забив головою після навісу Болбата з лівого флангу

86 Фоменко знімає з гри Девіча, який сам вийшов на поле після перерви. У гру вступає Роман Безус.

87 Відповідь від Рора. Закарі виходить замість Кудізе 

90 Три хвилини від польського арбітра

Фінальний свисток арбітра фіксує перемогу збірної України над Нігером з рахунком 2:1. На радощах майже всі вболівальники повибігали на поле. Обійшлося без інцидентів. Всіх з перемогою! Дякуємо за увагу!

Зараз ви читаєте новину «Товариський матч. Україна - Нігер 2:1». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі