пʼятниця, 18 липня 2008 12:36

Топ-10 найнезвичайніших змагань (ФОТО)
10

Американський сайт ІnventorSpot презентував рейтинг найбільш дивних, незвичайних і вражаючих змагань. Цей портал присвячений винаходам та інноваціям у різних сферах життя. Щоденно на ньому публікують статті про останні винаходи та цікаві ідеї, від цілком серйозних до жартівливих. Сайт надає винахідникам можливість показати їхні винаходи в дії, поспілкуватися на форумі, дізнатись про спеціалізовані конференції та прочитати останні новини зі сфери інновацій, над відбором яких працюють понад 30 людей. Нещодавно на ІnventorSpot з"явився рейтинг з 10-ти найдивакуватіших змагань.

1. Перегони людей і коней

У щорічному змаганні вершників та бігунів знадобиться не лише сила, а й прудкість і витривалість. Марафон проходить в Уельсі у містечку Ланвртід. Вперше змагання розпочались 1980 року, коли з легкої руки місцевого лендлорда було вирішено започаткувати такий вид спорту. У свою чергу лендлорда надихнула підслухана ним розмова двох чоловіків в пабі. Ті сперечалися, хто переміг би у перегонах по відкритій сільській місцевості – кінь чи людина?

2. Тримай мене, як я тебе

Вперше змагання провели у Фінляндії, де, наслідуючи давні традиції, чоловіки змагались у спритності, долаючи перешкоди з жінкою на плечах. Сьогодні цим видом спорту захопились далеко за межами Фінляндії – в США (штати Мічиган та Вісконсін).

3. Плавання у багні

Уявіть торф"яне болото, посеред якого вирито рів, повний багнюки. У цьому рові щорічно проводяться змагання з плавання у багнюці, причому відбуваються вони у вже знайомому нам містечку Ланвртіді. Спортсмени використовують спеціальний плавець і трубку з маскою, проте їм заборонено використовувати класичну техніку плавання.

4. Фітреслінг

Дорослі взяли на озброєння дитячу забавку "нокаутувати" стопу суперника кінчиками пальців ніг, що міцно охоплюють пальці ніг противника. Перший двобій відбувся 1976 року в Дербіширі. А в 1997 році організатори зверталися до Олімпійського комітету з проханням визнати цей вид спорту олімпійським. Згоди не отримали.

5. Фістбол

Хтось грав у гандбол? Якщо так, то вам без проблем вдасться зіграти у фістбол. Відрізняє його лиш те, що м"яч можна відбивати, передавати і подавати лише кулаками. Гравців у команді п"ятеро, передач м"яча на своєму полі може бути до трьох. Завдання кожної з команд – влучити через сітку у поле супротивника.

6. Октопуш

Октопуш (підводний хокей) – неконтактний командний вид спорту, де гравці пересувають шайбу у ворота противника по дну басейну. Популярність встиг завоювати в ПАР, Великобританії, Новій Зеландії та Австралії.

7. Кікбол

Кікбол (від англ. kick – удар, ball – м"яч) – популярна дитяча гра, яка перемістилась із дитячих майданчиків на дорослі стадіони. Звичайно ж, грають дорослі, що встигли вже створити Всесвітню організацію кікболу дорослих.

8. Шахобокс

Якщо ви шукаєте у грі поєднання сили та інтелекту – шахобокс саме для вас. Як неважко здогнатись, це комбінація із гри в шахи та боксу. Перший раунд (4 хвилини) віддано грі в шахи, потім (2 хвилини) – боксерський раунд. Так до 11 раундів. Гасло Всесвітньої організації шахобоксу: "Бій – на рингу, війна – на дошці".

9. Сирний "квачик"

Це, мабуть, чи не найпростіший вид дивних змагань. З вершини гори пускають котитися вниз головку сиру (дабл-глосейстерського). Натовп учасників намагається наздогнати його та поїхати верхи. Переможцем стає той, хто першим долає верхи на сирі фінішну лінію. Головці на старті дається 1 секунда переваги, а під час руху він може розвинути швидкість 112 км/год. У 1997 році постраждав глядач, якого зачепив сир, що збився зі шляху.

10. Вирощування борід

Рослинність на обличчі чоловіків, безумовно, надає їм мужнішого вигляду, то чому б не перетворити плекання борід на змагання? Раз на два роки відбувається Світовий чемпіонат вусів та борід із такими номінаціями, як вуса Далі, козлина борідка та фрістайл. Кожен власник шикарних вусів чи бороди намагається вразити журі їхнія екстравагантним виглядом.

Rate1


Зараз ви читаєте новину «Топ-10 найнезвичайніших змагань (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі