середа, 18 лютого 2009 22:39

Тимощук забиває - "Зеніт" перемагає

Тимощук забиває - "Зеніт" перемагає
У першому матчі 1/16 фіналу Кубка УЄФА "Зеніт" на своєму полі переміг німецький "Штутгарт" (2:1).

Пітерські футболісти змогли відкрити рахунок вже на другій хвилині матчу. Швидка атака "Зеніту", Данні віддав точний пас у штрафну площу "Штутгарту" на Ігоря Сємшова. Півзахисник сильно пробив, Йєнс Леманн зреагував, відбивши м"яч, проте першим на добиванні був новачок пітерського клубу Саболч Хушті, який і відправив м"яча до сітки воріт.

Одразу ж після цього, росіяни провели ще кілька непоганих атак, які не були вдалими. Незабаром гості, які звикли до покриття "Петровського", почали організовувати контратаки, одна з яких і принесла їм успіх.

На 15-й хвилині матчу Маріо Гомес пройшовши по правому флангу, змістився в центр, де його повинен був зустріти Широков, який проте не зробив цього, і форвард безперешкодно пробив з лінії штрафної площі в ближній кут. Малафеєв стрибнув, але не встиг дістати м"яч. Рахунок зрівнявся.

Після забитого м"яча гравці "Штутгарту" потроху почали тиснути на ворота "Зеніту", провівши кілька небезпечних атак і перевівши гру на половину поля господарів.

На 30-й хвилині матчу жорсткий стиль німецьких футболістів ледь не призвів до сутички на полі. Радек Ширл, проти якого кілька разів поспіль жорстко зіграли, не витримав і збив атакуючого Хільберта, за що і отримав жовту картку. Гравці обох клубів почали сперечатися. Судя насилу їх заспокоїв.

Ширл пропустить наступний матч "Зеніту", через перебір карток. Незабаром гірчичник отримав Мартін Ланіг за жорстку гру проти Данні. Ще через дві хвилини німець грубо вдарив у боротьбі по обличчю Анюкова, але другу жовту картку суддя йому дати не наважився, натомість "гірчичник" отримав Анюков.

На останній хвилині другого тайму росіяни створили ще одну атаку біля воріт "Штутгарту". Данні жорстко збили біля воріт німецького клубу, проте гра не була зупинена, Тимощук перепасувався з Сємшовим і Анатолій сходу сильно пробив точно у праву дев"ятку. Голкіпер був безсилий.

З перших же хвилин другого тайму господарі кинулися в атаку, і вже на перших хвилинах другої половини матчу мали шанс збільшити перевагу в рахунку.

На 48-й хвилині Хушті прорвався по правому флангу, зробив простріл у штрафну площу, де впав Павєл Погребняк. Сємшов, підібравши м"яча, пробивав у кут, і Леманн не врятував би, але півзахисник влучив у Погребняка. Ще через чотири хвилини пітерці добре розіграли через правий фланг, де стояв Анюков. Зирянов сильно пробив по воротах, Леманн врятував, але м"яч відскочив прямо на ногу Погребняка, який пробив вище воріт, але він все одно був в офсайді. Ще через п"ять хвилин Погребняк після прострілу в штрафну сильно пробив по воротах, але м"яч влучив точно у руки Йєнсу Леманну. "Зеніт" продовжував атакувати, а на 74-й хвилині заграв у двох чистих форвардів, після того, як Фатіх Текке замінив втомленого Костянтина Зирянова. Посилення атаки, втім результатів не принесло, німці вистояли.

На останній хвилині матчу Анатолій Тимощук отримав жовту картку, внаслідок чого пропустить матч-відповідь у Німеччині.

Матч-відповідь 1/16 фіналу Кубка УЄФА відбудеться 26 лютого у Штутгарті.

"Gazeta.ua", "livesport.ru"

Зараз ви читаєте новину «Тимощук забиває - "Зеніт" перемагає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі