середа, 23 березня 2011 00:56

Тимощук та Олійник тренувалися у темряві

Тимощук та Олійник тренувалися у темряві

У понеділок, 21-го березня, національна збірна України розпочала підготовку до товариського матчу з Італією. Поєдинок пройде наступного вівторока у Києві на стадіоні "Динамо" ім. Валерія Лобановського. Початок — о 21:45.

Виконувач обов'язків наставника збірної України Юрій Калитвинцев викликав на бій з італійцями 22 футболістів. У списку немає жодного дебютанта. У порівнянні із попереднім збором на Кіпрі до головної команди країни повернулися гравці "Карпат" та тезки Ігор Ощипко та Ігор Худоб'як. У заявці на Італію у нас присутні два "легіонери" - опорний півзахисник (центральний захисник) Анатолій Тимошук з мюнхенської "Баварії" та голкіпер Андрій Дикань з московського "Спартака".

Дикань приєднається до команди останнім. У понеділок "Спартак" зіграв матч російської пре'єр-ліги з "Волгою". Москвичі перемогли — 1:0, а Андрій зберіг свої ворота "сухими".

"У нас є ціла група людей, які працюватимуть за індивідуальною програмою, - каже Калитвинцев на прес-конференції. Сьогодні у Конча-Заспі збірна провела день відкритих дверей. На спілкування з журналістами Юрій Миколайович прийшов разом з капітаном команди Андрієм Шевченком. - Після матчів останнього туру вітчизняної прем'єр-ліги деякі хлопці приїхали у розташування збірної з травмами. Є пошкодження у Руслана Ротаня, Дмитра Чигринського, Марко Девіча. Сьогодні температура піднялася в Ощипка. Ними зараз займаються лікарі. Сподіваюся, все буде нормально".

Також п'ять "наших" гравців за домовленістю зі старшим тренером молодіжної збірної України Павлом Яковенком 24-го березня допоможуть "молодіжці" у матчі проти Ісландії. Тому зараз ми знаходимося у трохи скороченому складі, але з цим жодних проблем немає." - зазначає Калитвинцев.

Після прес-конференції журналісти чекають на гравців збірної перед центральним корпусом навчально-тренувальної бази. Першим із будівлі виходить голкіпер Олександр Шовковський. Побачивши велику кількість відеокамер та журналістів з мікрофонами, СаШо повернувся і пішов назад, але за мить з посмішкою вийшов до журналістів. Поки воротар "Динамо" "взяв" на себе всіх репортерів, з цетрального корпусу до поля потягнулися інші "збірники". Проте пройти непоміченими не вдалося майже жодному футболісту.

Найдовше інтерв'ю роздавали Руслан Ротань та Дмитро Чигринський. Сьогодні футболісти лише спостерігали за тренуванням колег. Обоє відновлюються від пошкоджень.

Не було на полі Ярослава Ракицького, Андрія Ярмоленка, Євгена Коноплянки, Артема Кравця та Тараса Степаненка. Калитвинцев "позичив" цих футболістів "молодіжці".

Не довго на тренувальному полі затрималися Олег Гусєв та Марко Девіч.

Помічників Калитвинцева, Сергія Реброва та Олександра Хацкевича можна було легко сплутати з гравцями збірної. Обоє приймали активну участь у двосторонці. Причому настільки активну, що Хацкевичу довелося надавати медичну допомогу. Олександр, тримаючись за ніс, передчасно залишив поле.

Після закінчення тренування на полі залишилися Тимощук та Олійник. Обоє по черзі пробивали по міні-воротах. Навіть коли погасили прожектори і поле освітлював хіба лише місяць футболісти не розгубилися і змінили ворота. Анатолій та Денис перейшли на звичайні ворота і пробивали по них. Заклики представників тренерського штабу також не дуже подіяли на футболістів. "Ще по три удари", - заспокоїв Тимощук.

"Нам треба перемагати Італію" - пояснює Анатолій затримку після тренування.

"Тимощук виявився сильнішим за Олійника - так і напишіть" - сміється Анатолій. Денис пробує заперечити, але Тімо стоїть на своєму.

"У "Баварії" також стараюся йти з поля останнім, але там трошки інша система. Після тренування ми всі разом пробігаємо два кола. Голкіпери не залишаються і немає можливості пробивати по воротах. Тут у нас інший підхід, після тренування можна ще попрацювати, якщо є бажання."

Нагадаємо, квитки на гру коштують 50-250 гривень. Станом на сьогодні вже розкуплені шість тисяч "тікетів". Стадіон розрахований на 16 тисяч місць.

Зараз ви читаєте новину «Тимощук та Олійник тренувалися у темряві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі