пʼятниця, 18 липня 2008 15:02

Терещук виграла чемпіонат Європи з сучасного п"ятиборства

17 липня на чемпіонаті Європи з сучасного п"ятиборства, що проходить у Москві, завершили змагання жінки.

Чемпіонкою Європи стала українка Вікторія Терещук. Це перший її континентальний титул, адже срібній призерці чемпіонату світу, жодного разу ще не вдавалося підкорити європейський п"єдестал.

- Я дуже рада цій нагороді, адже перед Олімпійськими іграми приємно відчути смак перемоги, це надихає, - зазначила чемпіонка.

Вікторія Терещук на 84 очки випередила спортсменку з Литви Лауру Асадаускайте, яка стала срібною призеркою континентальної першості. "Бронзу" здобула білоруска Анастасія Самусевич.

З 5 видів програми, у яких змагаються спортсмени у сучасному п"ятиборстві – стрільба, фехтування, верхова їзда, плавання та біг, - найкращі результати українка показала у 2-х останніх. Саме біг і подарував "золото" чемпіонату Європи – у цій дисципліні їй не було рівних.

В останній день змагань в боротьбу вступають чоловіки. 4 українця також вийшли до фіналу. 

Президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка привітав Вікторію та тренерський склад з перемогою та побажав продовжити свій успіх у Пекіні.

www.noc-ukr.org

Зараз ви читаєте новину «Терещук виграла чемпіонат Європи з сучасного п"ятиборства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі