четвер, 04 вересня 2008 12:54

Теніс. WTA дозволила тренерам допомагати своїм підопічним на корті

Жіноча тенісна асоціація (WTA) дозволила тренерам тенісисток виходити на корт під час матчів і давати поради своїм підопічним. Це право наставники отримають з 1 січня 2009 року.

Рішення WTA, прийняте минулого тижня, було оголошене в середу, 3 вересня, в ході Відкритого чемпіонату США (USOpen).

Виконавчий директор WTA Ларрі Скотт повідомив, що головною причиною нововведення стало бажання вболівальників-телеглядачів більше дізнатися про теніс. Щоб отримати право спілкуватися з тенісистками, тренери повинні будуть надіти мікрофон, щоб телевізійна аудиторія чула їх бесіди із спортсменками.

Тренерам дозволили підходити до підопічних один раз протягом сету. Також наставники отримали право виходити на корт, коли суперник бере медичну перерву.

Нагадаємо, в липні 2008 року за підказки, що надходять від тренера по радіозв"язку, на турнірі в Новій Зеландії була дискваліфікована восьмирічна українська тенісистка Анастасія Корж. Спортсменка могла чути поради отця та тренера завдяки мініатюрному навушнику, захованому у її вусі.

"СпортОнлай"

Зараз ви читаєте новину «Теніс. WTA дозволила тренерам допомагати своїм підопічним на корті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі