понеділок, 01 вересня 2008 16:28

Тарута створив україно-італійську професійну велокоманду

У головному офісі компанії DanieliSPA, розташованому в м. Удіне (Італія), були завершені переговори про створення нової україно-італійської професійної велокоманди, що стала результатом партнерської співпраці двох лідерів світової металургії: корпорації "Індустріальний союз Донбасу", очолюваній Сергієм Тарутою, і DanieliSPA під управлінням Жанп"єтро Бенедетті.

Команда буде зареєстрована в міжнародному союзі велосипедистів (UCI) під назвою "ISD-DANIELITEAM" з двома оперативними центрами управління: перший - в Донецьку під керівництвом виконавчого директора Марка Бейгельзімера (директор спортивного клубу "ІСД") і головного менеджера Миколи Мирзи, другий - в Італії з офісом в Тоскані під керівництвом головного менеджера Марко Флореані (директор по туризму і спорту DanieliSPA) і менеджера Анжело Чітракка. Діяльність обох центрів управлятиметься генеральним менеджером нової команди Віталієм Ковальчуком (перший заступник генерального директора корпорації ІСД).

"Індустріальний союз Донбасу" є одним з ведучх виробників металу в світі, з виробничими потужностями в Україні, Польщі та Угорщині; DanieliSPA - світовий лідер в металургійному машинобудуванні з виробничими філіями у всьому світі. Дві корпорації об"єднуються в сміливому трирічному проекті, націленому на першу світову десятку професійних велокоманд.

Планується, що в команді буде 24 гонщики, зокрема 14 українських. Серед них Володимир Дюдя і Андрій Гривко, які останніми роками помітні в професійному велоспорті, лідер нинішньої континентальної команди "Isd-sportDonetsk" Денис Костюк, екс-чемпіони світу Дмитро Грабовський (команда QuickStep) і Сергій Матвєєв (CINELLI-OPD), Юрій Метлушенко (AmoreVita). У програмі придбань команди: екс-чемпіон Італії Джованні Вісконті (рожева майка лідера Джиро д"італія 2008 року), Алессандро Проні, Леонардо Скарселлі, Давіде Вігано (QuickStep).

Sport.com.ua

Зараз ви читаєте новину «Тарута створив україно-італійську професійну велокоманду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі