середа, 28 листопада 2007 13:45

Тарпищев: Сафін не зіграє у фіналі Кубка Девіса

Капітан збірної Росії Шаміль Тарпищев виключив можливість того, що Марат Сафін вийде на корт у фіналі Кубка Девіса проти команди США.

У вівторок, 27 листопада, в Портленді, де з 30 листопада по 2 грудня пройде вирішальний матч за Срібну салатницю, відбулася прес-конференція капітанів команд. По словах Тарпищева, фізична форма, в якій знаходиться Сафін після травми коліна, не залишає йому вибору.

- Я привіз сюди нашу сильну команду. Думаю, ці хлопці грають краще, ніж Марат, і його тут не буде, - заявив Тарпищев.

Таким чином, проти американців битимуться Микола Давиденко (4-а ракетка світу), Михайло Южний (19), Ігор Андрєєв (33) і Дмитро Турсунов (34). Журналісти поцікавилися, кому з них належить зіграти в одиночних поєдинках, але Тарпищев розкривати карти не став, попросивши почекати до четверга, коли пройде жеребкування.

Втім, Шаміль Анвярович вважає фаворитом майбутнього матчу американців - по-перше, внаслідок того, що вони будуть господарями, а по-друге, через вибраний ними хард.

- Ми битимемося на швидкому покритті, і, звичайно, подача і гра з льоту стануть дуже важливими чинниками. От чому на такому покритті набагато складніше застосовувати тактичні елементи. Швидкий хард робить одну команду сильніше і в деякій мірі нівелює можливості іншої команди, - відзначив капітан росіян.

Збірна Росії - діючий переможець Кубка Девіса. У разі успіху в Портленді підопічні Тарпищева завоюють третій титул за останні шість років. Американці ж не вигравали Срібну салатницю з 1995 року, інформує www.eurosport.ru.
Зараз ви читаєте новину «Тарпищев: Сафін не зіграє у фіналі Кубка Девіса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі