четвер, 19 червня 2008 10:54

Тарпіщев: категорично проти, щоб Шарапова несла прапор на відкритті Олімпіади

Президент Федерації тенісу Росії Шаміль Тарпіщев дав обширне інтерв"ю "Спорт-Експресу", в якому розповів про перспективи Росії на Олімпіаді в Пекіні, про втрати у світовому тенісі і спробував спрогнозувати підсумок боротьби за медалі.

Зокрема, Тарпіщев у розстановці сил між Роджером Федерером, Рафаелем Надалем і Новком Джоковічем перевага віддає саме першій ракетці світу.

- У жарку погоду підвищується роль функціональних можливостей. Можу сказати, що для Джоковіча спека з погляду відновлення - не кращий варіант, оскільки з високими навантаженнями йому справлятися дуже важко. Саме тому я вважаю, що на наступний рік Джоковіч буде реальнішим претендентом на титул першої ракетки світу, ніж зараз. Що ж до Федерера і Надаля, то поставив би на швейцарця, який діє в більш класичній манері. Іспанцеві ж доведеться більше бігати, що при спеці може викликати небажані наслідки.

- У наших гравців або їх тренерів не виникало сумнівів з приводу поїздки до Пекіна?

- Хоча Марія Шарапова давно мріяла зіграти на Олімпіаді, її оточення не в захваті від цього, вважаючи важливішим турніром USOpen. Що ж до інших гравців, то принаймні до мене подібна інформація не доходила.

- Хто із зарубіжних тенісисток буде конкурентками для росіянок?

- Сербки Івановіч і Янковіч, сестри Вільямс. Крім того, в перших колах можна чекати сюрпризів від молодих. До речі, в даному випадку важко переоцінити значення жеребкування, адже в серпні в Пекіні буде дуже жарко і волого, а тенісний турнір спресують у вісім днів. Коли гравцеві доводиться грати в один день і одиночку, і пару, вимоги до його фізичних кондицій набагато зростають. Це показали Ігри в Афінах. У таких умовах чинник зручних і незручних супротивників грає головну роль. До речі, спочатку я розглядав можливість виставити Шарапову і Кузнецову в одній парі. Але коли про це заходила розмова, Маша відповідала, що на два розряди її може не вистачити. Адже на звичайних турнірах в парі вона не виступає. В принципі вона хоче грати, але її відчуття підвищеної відповідальності за результат виключає цю можливість.

- Проясніть ситуацію з проживанням на Іграх Марії Шарапової.

- Шараповою займається компанія IMG, яка вийшла на нас з певними умовами. Зокрема, вони просять забезпечити проживання Марії та її оточення не в Олімпійському селищі, а в готелі, а також вирішити питання з транспортом і охороною. Подібні речі знаходяться в компетенції керівника делегації, тому я зістикував агента Шарапової з Володимиром Васіним.

- А як ви ставитеся до ідеї вручити Шараповій російський прапор на церемонії відкриття?

- Я категорично проти. Марія просто не розуміє, яка це фізичне навантаження - провести три-чотири години на спеці, нести прапор по колу, а через день грати. Це може вплинути на підготовку до перших кіл і, як наслідок, привести до поразки.

"Спорт-Експрес"

Зараз ви читаєте новину «Тарпіщев: категорично проти, щоб Шарапова несла прапор на відкритті Олімпіади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі