середа, 03 жовтня 2007 12:58

Таджикистан пропонує допомогу 50 тисяч "робочих" для Олімпіади в Сочі

Одна з найбідніших країн колишнього СРСР - Таджикистан - сподівається забезпечити третину потреб Росії в робочій силі при будівництві олімпійських об"єктів в Сочі, повідомив у вівторок президент російського Олімпійського комітету Леонід Тягачов.

- Таджикистан запропонував більше 50 тисяч своїх молодих робочих, щоб вони брали участь в будівництві олімпійських об"єктів, - сказав він.

Раніше російські чиновники оцінювали потребу Сочі в будівельниках в 150.000 чоловік.

За даними Всесвітнього банку, майже дві третини населення Таджикистану живе за межею бідності, а Міжнародна організація по міграції стверджує, що до 900.000 таджицьких громадян, або половини всього економічно активного населення семимільйонної країни, щорічно виїжджає на сезонні та постійні роботи за рубіж, в основному до Росії.

Масштабне будівництво в Сочі повинне завершитися в 2012 році - за два роки до зимової Олімпіади, повідомляє Газета.Ру з посиланням на Reuters.

Зараз ви читаєте новину «Таджикистан пропонує допомогу 50 тисяч "робочих" для Олімпіади в Сочі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі