пʼятниця, 11 лютого 2011 18:01

Табачник прийшов на проводи українських олімпійців у Чехію

Табачник прийшов на проводи українських олімпійців у Чехію

38 українських спортсменів візьмуть участь у Х зимовому Європейському юнацькому олімпійському фестивалі. Змагання пройдуть з 12 по 19 лютого у чеському місті Ліберець. Сьогодні, 11 лютого, відбулися урочисті проводи спортсменів та тренерів.

"Нещодавно завершилася Всесвітня зимова Універсіада, - звернувся до присутніх Міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник. - Наші спортсмени досягли фантастичного успіху — посіли третє місце. Українська збірна виборола 15 нагород (6 золотих, 5 срібних і 4 бронзові медалі). Ми поступилися лише спортсменам Росії та Південної Кореї. Треба ставити завдання наслідувати студентів.

Зараз у залі сидять потенційні кандидати на Олімпіаду-2014 у Сочі. Бажаю вам внутрішньо розслабитися і показати в Лібереці свої найкращі результати," - підсумував Табачник.

Підтримати юних спортсменів прийшли легендарні українські біатлоністи, призери Олімпіад Валентина Цербе та Олена Петрова.

"Головний ваш суперник — це ви самі, - каже віце-президент НОК Володимир Бринзак. - Наступним вашим стартом можуть стати I зимові юнацькі Олімпійські ігри в австрійському Інсбруку (пройдуть з 13 по 22 січня 2012 року)."

В дорогу спортсмени отримали видання НОК України "Олімпійці розмовляють англійською". У книжці міститься загальновживана лексика українською, російською та англійською мовами. Також там містяться поради і вказівки як поводити себе в різних життєвих ситуаціях. Незабаром вийде друге видання з цієї серії зі спортивною лексикою.

"Дуже гарна і корисна книжка. Але я знайшов один недолік. У розділі про їжу є фраза "I'd like a bottle of wine" (Я б хотів пляшку вина). Вона пригодиться нашим хлопцям і дівчатам, тільки, якщо вони захочуть привести сувенір батькам," - жартує Дмитро Табачник.

Насамкінець спортсмени і тренери, одягнені в олімпійську форму, зробили фотографію з Табачником, Цербе і Петренко. Міністр стояв в оточені біатлоністок.

У Лібереці спортсмени 1993-95 рр. народження змагатимуться у 7 з 8 видів спорту: біатлоні (8), лижних гонках (8), фігурному катанні (2), стрибках на лижах з трампліна (2), лижному двоборстві (2), гірськолижному спорті (8) та сноубордингу (8).

Лише змагання з хокею з шайбою пройдуть без нас. Склад команд-учасниць визначався за рейтингом відповідної вікової групи.

Всього участь у змаганях візьмуть спортсмени з 46 країн Європи. На попередньому фестивалі українці завоювали дві срібні нагороди у фігурному катанні.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Табачник прийшов на проводи українських олімпійців у Чехію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі