вівторок, 12 листопада 2013 10:41

"Свої найкращі матчі збірна провела в Києві та Львові" - Яворський

"Свої найкращі матчі збірна провела в Києві та Львові" - Яворський
Яворський впевнений, що підтримка збірної буде на рівні. Фото: dnestr.com.ua

Наставник тернопільської "Ниви" Ігор Яворський сподівається, що збірна України з футболу здатна на сюрприз у протистоянні зі збірною Франції.

– Я очікую на серйозну підтримку трибун на стадіоні в Києві. Хочу також бачити найвищу самовіддачу у виконанні наших хлопців. Ця самовіддача повинна бути на порядок вищою ніж у відбірних матчах. Ще мене тішить хороша форма наших лідерів: і Ярмоленко і Коноплянка набрали хороший хід і можуть неприємно здивувати французів.

Два попередні матчі українці програли французам із загальним рахунком 1:6. Обидві гри проходили в Донецьку. Те, що ми тепер гратимемо в Києві може вплинути на результат?

Безумовно. У Києві зовсім інша аура й інша підтримка. Набагато серйозніша. У Києві статистика української збірної набагато краща ніж у Донецьку. Всі найкращі матчі збірна України провела у Києві та Львові. Вже зараз багато моїх знайомих придбали квитки і підтримуватимуть нашу збірну у вирішальному матчі. Думаю, що французи будуть неприємно вражені тиском трибун та підтримкою української збірної, яку вболівальники створять у нашій столиці.

У двох програних матчах українську збірну очолював Блохін. Тепер у нас інший тренер – Михайло Фоменко. Це теж додатковий плюс?

Коли постало питання вибору тренера української збірної, я ні секунди не сумнівався, що найкраща кандидатура – Михайло Іванович. Знаю, як він може налаштувати на вирішальний матч. Я грав під його керівництвом у грузинській команді "Гурія" з Ланчхуті. Це дуже порядна людина, яка зовсім не здатна на інтриги. Окрім того Фоменко – талановитий тренер, фахівець своєї справи. Михайло Іванович не любить афішувати, але він у буквальному розумінні живе футболом, слідкує за всіма футбольними новинками й тримає руку на пульсі часу. Фоменко без проблем створив у збірній творчу атмосферу. Приємно дивитися, як і основні гравці, і запасні вболівають за результат, підтримують одне одного.

Французи побоюються наших лідерів – Ярмоленка та Коноплянку. Чи здатний ще хтось неприємно здивувати суперника?

Я сподіваюся на Романа Безуса. У матчі з "Волинню" він зіграв просто відмінно. Завжди небезпечний для суперника Марко Девіч. Найвищих компліментів заслуговує Роман Зозуля. У своїх кращих матчах він у буквальному розумінні не дає дихати захисникам. Плюс гарно грає головою. У нас достатньо кваліфікованих майстрів, які за вдалого збігу обставин можуть переграти одну з кращих збірних світу.

Зараз ви читаєте новину «"Свої найкращі матчі збірна провела в Києві та Львові" - Яворський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі