середа, 12 травня 2021 13:24

Світоліна перемогла американку російського походження

Світоліна перемогла американку російського походження
Світоліна двічі вигравала турнір у Римі. Фото: Reuters

Найсильніша тенісистка України Еліна Світоліна (шоста в світі) успішно стартувала на престижному турнірі в Римі з призовим фондом €1,577 млн.

Розпочавши боротьбу одразу з другого кола, 26-річна одеситка обіграла за 1 год. і 40 хв. у трьох партіях 19-річну американку Аманду Анісімову (39-а). У першому сеті, впевнено повівши в рахунку 2:0, Еліна віддала суперниці шість (!) геймів поспіль, а з ними і партію — 2:6. Повідомляють fakty.ua

Другий, навпаки, розпочався для Світоліної абияк (вона поступалася — 1:2), але, впоравшись із нервами, українка за 36 хв. здолала опонентку — 6:3.

У вирішальній партії досвідченіша Еліна дотиснула непоступливу суперницю — 6:4.

Рахунок особистих протистоянь тенісисток став 2:1 на користь українки (2018 року Світоліна перемогла Анісімову в Цинцинаті — 6:4, 6:4, а 2020-го американка взяла реванш в Досі — 6:3, 6:3).

Перемога в поєдинку з дочкою російських емігрантів принесла Еліні €16 935 призових і 120 рейтингових очок. За путівку до чвертьфіналу змагань у столиці Італії українка позмагається з переможницею матчу між іспанкою Гарбіньє Мугурусою (12-а) і Бернардою Перою (69-а) із США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська тенісистка розгромно програла росіянці

Еліна Світоліна восьмий рік поспіль приїжджає на турнір до Риму. 2017-го і 2018-го українка ставала чемпіонкою змагань, обігравши в обох фіналах румунку Симону Халеп. Торік Еліна дійшла в столиці Італії до чвертьфіналу.

Зараз ви читаєте новину «Світоліна перемогла американку російського походження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі