Ексклюзиви
середа, 14 серпня 2019 16:19

Суркіси зробили Хацкевича найгіршим тренером в історії "Динамо"

Суркіси зробили Хацкевича найгіршим тренером в історії "Динамо"
Президент "Динамо" Ігор Суркіс (ліворуч) 6 червня продовжив контракт Олександра Хацкевича на два роки

Олександр Хацкевич звільнений з посади головного тренера київського "Динамо". Білорус пропрацював на чолі команди трохи більше двох років, але залишиться в пам'яті уболівальників як найгірший тренер за всю історію – команда тричі поспіль програвала кваліфікацію Ліги чемпіонів, двічі – після першого ж протистояння на виліт.

Найгіршим Хацкевича зробили власники клубу брати Суркіси. Небачене до того їх довготерпіння спричинило всі ті антирекорди, які оновив білорус.
Хацкевича треба було звільняти в перший сезон після поразки від "Янг Бойз". Далі було тільки гірше. Хацкевич просто був не на своєму місці. Воно йому муляло. Все валилося із рук, але завжди знаходилися потрібні слова заспокоєння для Суркісів, які раптово стали м'якими.

Хацкевич є класичною людиною, яка не знає, чого вона хоче. А нема мети – нема кроків до її досягнення, нема стратегії й тактики. Спочатку тренерові здавалося, що він будує досвідчену команду. Потім – нібито було взято курс на омолодження. Згодом – вектор знову розвернувся на 180 градусів.

Команда тричі поспіль програвала кваліфікацію Ліги чемпіонів, двічі – після першого ж протистояння на виліт

За весь період роботи в Хацкевича не з'явилося поняття "основний склад". Тут усе було імпульсивно. Особливо завзято тасувалася середина поля. Навіть натяку не було на стабільність.

Пригнічувало, що ніхто із помічників не був здатний перехопити прапор, який випадав із рук. Лужний та Шацьких ні в тактиці, ні в психології навіть близько не дотягували до того зразка, якій потрібен команді рівня "Динамо".

Ситуацію погіршувала абсолютна відсутність мужності у головного тренера. Навіть після вильоту з Ліги чемпіонів він сам не подав у відставку.

Дива не сталося. Погане дерево раптом не стало рясно родити добрими плодами. Хацкевич, який ніде не мав успіхів у якості тренера, очікувано провалився і в "Динамо". Це має стати уроком для Суркіса. "Динамівських сердець" для уболівальників досить. Треба шукати професіоналів. І необов'язково супердосвідчених. Для початку треба знайти просто амбіційного фахівця, який прагне вдосконалюватися разом із командою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому "Динамо" вилетіло з Ліги чемпіонів?

Олександр Хацкевич був головним тренером "Динамо" з червня 2017 року. Двічі виграв суперкубок України, чемпіонство та кубок незмінно програвав "Шахтареві".

Зараз ви читаєте новину «Суркіси зробили Хацкевича найгіршим тренером в історії "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути