субота, 31 травня 2008 10:41

Суркіс: спочатку "Крилья Совєтов" поклали око на Мілевського

Суркіс: спочатку "Крилья Совєтов" поклали око на Мілевського

Темою засідання прес-клубу, яке відбулось у п"ятницю у офісі київського "Динамо", став стан справ у найіменитішому клубі країни. Президент київського клубу Ігор Суркіс розповів про трансферні пріоритети у літнє міжсезоння, хто залишить клуб, а які позиції потребують підсилення.

Суркіс розповів, що від президента самарських "Крильєв Совєтов", пана Зав"ялова, спочатку надійшов лист з пропозицією продажу Артема Мілевського. Але вже наступного дня пріоритети російського клубу змінились, і надійшла пропозиція щодо Максима Шацьких. "Динамо" готове розпочати переговори і виставляє свою ціну за футболіста - 5,5 млн. євро.

Також будуть підшукуватись нові клуби для Мар"яна Марковича, Горана Гавранчича (орендна домовленість із грецьким ПАОК закінчилась), контракт із Владиславом Ващуком (закінчується в липні 2008 року) швидше всього не продовжуватимуть.

Повертати чи не повертати орендованих бразильців - вирішуватиме Юрій Сьомін. У всіх них зараз чинні орендні угоди з клубами, а коли вони закінчаться - Клебера, Діого Рінкона і Родріго чекають у "Динамо", аби прояснити ситуацію з їх майбутнім.

Також у команді перебуває 17-річний нігерієць, який приїхав на медогляд і отримав схвальні відгуки від тренера дублерів Юрія Калитвинцева. Ігор Суркіс зазначив, що так само колись до "Динамо" привезли нікому не відомого Юссуфа. Тепер же до динамівського нігерійця виявляють інтерес провідні європейські клуби (зокрема, англійський "Тотенхем" пропонував за Аїлу 8 млн. фунтів стерлінгів).

Президент "Динамо" вважає, що у першу чергу потрібно посилювати позиції правого і центрального захисників. Щодо решти, то тренер розраховує на гравців дублюючого і другого складів, які активно "стукають у двері" першої команди.

Травма Карлоса Корреа, яку він отримав у матчі останнього туру, виявилась більш серйозною, ніж здавалось, - бразилець пропустить до чотирьох місяців. Цілком можливо, що "Динамо" також знадобиться і плеймейкер, особливо перед стартом у кваліфікації Ліги чемпіонів.

Не обійшов Суркіс і тему фінансів.

- Ні для кого не секрет, що футбольний клуб "Шахтар" по фінансах зараз перший клуб на Україні, так, можливо, і на всьому пострадянському просторі. У київського "Динамо" повинні бути своя філософія і стратегія. Вважаю, що гроші у футбол ще ніколи не грали, конкурувати з "Шахтарем" ми будемо, зобов"язані. Але найголовніше, це якість трансферів. Сьогодні є бюджет клубу, він виконується, інша справа, що не завжди ефективно вдається використовувати ті засоби, які направлені на трансфери. Це питання не тільки до мене, але і до тренерського штабу, до селекційної групи. Не бачив випадку, щоб у наш чемпіонат приїжджали дуже сильні футболісти, куплені за дуже великі гроші. Вони просто сюди не поїдуть. А якщо і поїдуть, то рівно через півроку, у футболістів рівня, як Кастільо, наприклад, як Матузалем, виникнуть відразу проблеми. Проблеми в колективі, тоді не потрібний тренер, треба брати цих футболістів і під них усе підстроювати. Трансферна політика - це тонка матерія, як йдеш по тонкому льоду.

Розповів Суркіс і про інцидент з Алієвим.

- Коли Алієв порушив режим, я дізнався про це одним з перших. Я нікому про це не сказав, хоча може треба було навпаки. Але я не знав до кінця, як це було. Через два дні після фіналу принесли протоколи, що вони нібито з Мілевським їхали в машині, і в нетверезому стані був Алієв. Тоді все і почалося розкручуватися. Я ж не кажу, що вони десь там п"яні валялися. Якщо б таке було, їх би в команді давно не було. Мова про те, що о 20-й хвилині на третю ночі, люди, які повинні "режимити", не були вдома. Скільки їм уже шансів давалося? На сьогоднішній день це вже Сьомін Алієву надав шанс. Я не хотів з ним підписувати контракт, і хотів відправити його у вільне плавання.

Було сказано і про Сабо, Чохонелідзе і Шевченка.

- Йожефа Йожефовича я вважав своїм близьким товаришем, свої другом. І продовжую так думати. Чи вважає він так у світлі своїх висловлювань, я не знаю, це у нього треба запитати. Він зі мною не зідзвонюється. Я його привітав з днем народження. Свого часу я йому запропонував відпочити, дуже багато на нього йшло негативу. А в такій ситуації треба побути в тіні. Зараз я дізнаюся, що Сабо збирається отримувати ліцензію і працювати тренером. Він професіонал, і я бажаю йому всіляких успіхів. Ображатися він може тільки на самого себе. За що він на мене ображається? Я йому що, не виплатив заробітну плату, я його в чомусь підвів? Адже привозили таких гравців, які сьогодні не підійшли київському "Динамо", - Нані, Александр. Я що, за них йому рахунок виставив? Річ не в цьому, всі помиляються. Ось Кастільо - це помилка? Помилка. Сабо відповідав за селекцію, і на мою думку, він з нею не справився. І про це, до речі, писали журналісти. Це не тільки я йому сказав, про це говорили всі. Треба було щось змінювати. Добре чи погано? Не знаю, пройде час - подивимося.

- Я сказав Шевченку: "Пиходь у "Динамо" (Київ), ми з тобою по зарплаті домовимося". Він дуже позитивно на це подивився. Він просто в загнаному зараз стані. Треба знати Андрія, його по самолюбству дуже сильно вдарило те, що його не випустили у фіналі Ліги чемпіонів. Я вважаю, що одна з причин звільнення Гранта і в цьому теж. Шевченко все-таки був куплений самим Абрамовичем, і, не поставивши його хоч би на 3-4 хвилини, а, випустивши Анелька, який йшов бити пенальті з таким виглядом, що він усім робить послугу, Грант припустився помилки.
Зараз у "Челсі" прийде новий головний тренер, і він скаже: "Шевченко, а ти мені потрібний?" І знову, поки вони там не розберуться, шкода буде, якщо він втратить ще сезон. "Мілан" - оптимальний варіант для нього, і його хочуть у "Мілані". Але не хочуть платити гроші.

- Роботу Чохонелідзе треба розділити на два етапи. Ми від нього хочемо гучних трансферів, а він не сім п"ядей в лобі. Цього чекати не треба. Краще чекати таких трансферів точкових, як з Вукоєвічем. Резо це зрозумів, і працює у цьому напрямі. Але, найголовніше, що він створив колектив усередині команди. Він підібрав чотирьох хлопців. Я, коли бачу, як вони працюють, просто радію. Він на базі, як тато. Тобто, тієї роботи, якої Сабо цурався, він за все це відповідає. Він ставить на рейки все, як поставлено в "Мілані". Він коли приїхав у клуб, сказав: "Я хочу з "Динамо" виграти Лігу Чемпіонів". Я йому сказав, давай, дорогий, нам дуже багато доведеться над цим попрацювати.

Спорт.com.ua

"Чемпіон"

Зараз ви читаєте новину «Суркіс: спочатку "Крилья Совєтов" поклали око на Мілевського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі