пʼятниця, 29 лютого 2008 19:59

Суркіс: "Олімпійський" треба знести і побудувати стадіон XXII сторіччя

Терміни завершення реконструкції Національного спортивного комплексу (НСК) "Олімпійський" для проведення фінальної частини чемпіонату Європи по футболу можуть бути перенесені на 2011 рік.

Про це повідомив президент Національного агентства по питаннях підготовки і проведення в Україні Євро-2012 року Євгеній Червоненко в ході роботи міжнародного форуму "Європа - Україна" в п"ятницю, 29 лютого, в Києві.

- Терміни, наскільки мене інформували і це підтримує президент Федерації футболу України Григорій Суркіс, будуть перенесені на 2011 рік, - відзначив Червоненко, нагадавши, що така ж ситуація була в Португалії, яка приймала останній чемпіонат Європи з футболу.

- Стадіон буде реконструйований. При реконструкції застосовуватимуться конструкції, яких Україна ще не знала, зокрема покриття стадіону, козирки, легкі конструкції", - сказав Чевоненко.

У теж час Червоненко вважає, що якщо власті Києва дадуть гарантії, і інвестори будуть готові, то паралельно з реконструкцією НСК "Олімпійський" в Києві можна побудувати новий стадіон.

В той же час, віце-президент Національного олімпійського комітету України, голова Федерації футболу Григорій Суркіс вважає, що на місці "Олімпійського" необхідно побудувати новий стадіон.

- Якщо сьогодні йде мова про проект XXI століття, то реконструкція - це неефективний метод використання державних коштів. Ми повинні бути дбайливими і побудувати багатофункціональну арену, - сказав Суркіс.

Суркіс відзначив, що будівництво нового стадіону на місці старого припускає можливість побудувати "чисто функціонально футбольну арену", що, за його словами, вітає УЄФА.

Суркіс повідомив, що УЄФА може дати відстрочення за проектом реконструкції "Олімпійського" з червня 2010 року на декілька місяців, якщо "ми, затягуючи цей проект, даємо можливість УЄФА бути упевненою, що фінал пройде на кращій арені України".

Для цього, за словами Суркіса, проект реконструкції "Олімпійського" "повинен бути проектом не 20го, а проектом 21 сторіччя, навіть бажано - 22-го".

"Подробности"

Зараз ви читаєте новину «Суркіс: "Олімпійський" треба знести і побудувати стадіон XXII сторіччя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі