пʼятниця, 23 листопада 2007 15:05

Суркіс: Київ може залишитись без поєдинків Євро-2012

Суркіс: Київ може залишитись без поєдинків Євро-2012
Президент Федерації футболу України Григорій Суркіс заявив на прес-конференції в Києві, що УЄФА підтвердила свою позицію щодо неможливості проведення на НСК "Олімпійський" фіналу Євро-2012, якщо не буде демонтований торгово-розважальний комплекс "Троїцький" перед стадіоном, інформує www.champion.com.ua.

За словами Григорія Суркіса, 20 листопада він звернувся особисто з листом до Президента УЄФА Мішеля Платіні з проханням роз"яснити додатково українській стороні можливість проведення фіналу Євро-2012 на "Олімпійському". При цьому Суркіс підкреслив, що 12 вересня 2007 року ФФУ отримала листа УЄФА, у якому чітко позначено, що якщо не буде демонтований торговий центр, неможливо говорити не тільки про проведення фінального турніру Євро-2012, але і поєдинків групового турніру Кубка світу ФІФА 2010 року, так як стадіон не відповідає вимогам безпеки для проведення спортивних заходів такого рівня.

У той же час Суркіс відзначив, що представник фірми "Юджин", яке курирує це будівництво, активно поширює в ЗМІ інформацію про те, що УЄФА нібито не заперечує проти добудування торгового центра, про що нібито вони були спеціально проінформовані.

- Таким чином, за твердженням забудовника їхній об"єкт зовсім не загрожує безпечній евакуації глядачів зі стадіону і його будівництво можна безперешкодно завершити, - сказав Суркіс, відзначивши, що така пропагандистська компанія розгорнута на сторінках багатьох ЗМІ.

Також президент ФФУ відзначив, що отримав відповідь від Платини, де сказано:

- У зв"язку з рядом статей, недавно опублікованих в українській пресі відносно НСК "Олімпійський" у Києві, відчуваю, що зобов"язано внести ясність у відновлення істини в цьому питанні - позиція УЄФА чітко обговорена в моєму листі від 12 вересня 2007 року за результатами оцінки експертів ФІФА й УЄФА і залишається незмінною.


Зараз ви читаєте новину «Суркіс: Київ може залишитись без поєдинків Євро-2012». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі