вівторок, 25 вересня 2007 10:00

Суперника Маскаєва оголосили тимчасовим чемпіоном світу

Рада керівників WBC ухвалила рішення оголосити нігерійця Семюела Пітера тимчасовим чемпіоном світу у надважкій вазі у результаті відміни його бою з чемпіоном світу Олегом Маскаєвим, повідомляє Лента.ru.

Поєдинок повинен був відбутися 6 жовтня у Нью-Йорку. Але російський боксер під час чергового тренування отримав травми спини (зсув міжхребетних дисків) і кісточки. За словами представників Маскаєва, відновлення боксера займе три-чотири місяці. Це означає, що чемпіон світу з моменту свого останнього бою не битиметься протягом мінімум 14 місяців.

За правилами WBC, у такому разі призначається тимчасовий чемпіон світу. Оскільки Пітер був офіційним претендентом на бій з Маскаєвим, двічі перемігши у відбіркових поєдинках Джеймса Тоуні, то він і був оголошений тимчасовим чемпіоном.

Пітер у статусі тимчасового чемпіона світу має право проведення боїв на захист свого титулу. Олег Маскаєв після свого повернення на ринг (якщо воно відбудеться протягом найближчого року) матиме право на поєдинок з тимчасовим чемпіоном світу, причому призовий фонд цього бою буде поділений в процентному співвідношенні як 55 на 45 на користь росіянина.

В тому випадку, якщо Маскаєв протягом року не зможе провести захист титулу, то він буде офіційно позбавлений чемпіонського поясу, а чемпіоном світу стане тимчасовий чемпіон.

Зараз ви читаєте новину «Суперника Маскаєва оголосили тимчасовим чемпіоном світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі