Ексклюзиви
середа, 29 лютого 2012 10:15

Суперліга. "Черкаські Мавпи" на виїзді дотиснули "Дніпро"

Суперліга. "Черкаські Мавпи" на виїзді дотиснули "Дніпро"

У вівторок, 28 лютого пройшли три поєдинки української Суперліги.

Кривбасбаскет взяв реванш у Одеси за дві попередні поразки в чемпіонаті Суперліги, обігравши підопічних Олега Юшкіна з рахунком 85-75.

Вже вкотре вирішальну роль у перемозі криворіжців зіграла задня лінія в особі Пірса Калдвелла і Джеймса Флоренса. Разом з тим не можна не відзначити вдалі дії Віталія Мальчевського, який провів кращу гру в сезоні, записавши на свій рахунок 20 балів рейтингу ефективності.

Не зумівши вичавити максимум зі стартового спурту і навіть програвши першу чверть з мінімальною різницею протягом наступних десяти хвилин Кривбасбаскет намагався переломити хід зустрічі на свою користь. Однак лише під завісу першої половини, завдяки вдалим діям Володимира Конєва, Джеймса Флоренса і Пірса Калдвелла, команді господарів вдалося захопити ініціативу і повести в рахунку 42-32.

Незважаючи на всі спроби Одеси відіграти відставання після великої перерви, команда Айнарса Багатскіса втримала здобуту перевагу, більше того лідирувала в ході гри +18. Акул не врятувала навіть активізація Шона Кінга і Джейсона Роу, які стали кращими гравцями у складі своєї команди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суперліга. "Кривбасбаскет" впевнено розібрався з ДніпроАЗОТ

Центровий Одеси не пішов з паркету без традиційного дабл-даблу (20 очок + 11 підбирань), додавши в нього 5 блок-шотів. Захисник відзначився 14 очками, 9 передачами та 4 підбираннями. Таку ж кількість очок на свій рахунок записав Джастін Лав, правда 12 з них він отримав ще до великої перерви.

Найрезультативнішим гравцем у складі Кривбасбаскету став Пірс Калдвелл, в активі якого 17 очок, 6 підбирань і 5 перехоплень. Дабл-дабл оформив Джеймс Флоренс: 15 очок + 10 передач + 5 підбирань + 5 перехоплень. Віталій Мальчевський відзначився 15 очками та 7 підбираннями, Маркус Фейсон - 10 очками.

У цей же день Азовмаш переміг Політехніку-Галичину втретє в сезоні. На цей раз по завершенні матчу табло зафіксувало переконливу перемогу господарів паркету з рахунком 85-69.

Майже половина командних очок Львів на рахунку тріо захисників: Деніела Юїнга, Джозефа Кріспіна і Джерома Рендл, який у другій грі поспіль став кращим гравцем у складі Азовмаша.

Захопивши ініціативу на старті поєдинку, Азовмаш досить впевнено виграв стартову чверть (20-13). І хоча боротьбу під кільцем маріупольці вже звично програли, не впоравшись з потужним Владаном Вукосавлевічем, до кінця першої половини їхня перевага зросла ще на п'ять пунктів - 43-31. Відзначимо дебют у майці Азовмаша американського свінгмена Метью Уолша, який, правда, до великої перерви очки отримував лише зі штрафних.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суперліга. "Одеса" розгромила "Говерлу", "Хімік" "форсував" "Дніпро"

Після великої перерви пресинг разом з активними діями в нападі дозволив команді Луки Беккі збільшити власну перевагу і довести гру до переконливої ??перемоги.

У результаті Джером Рендл відзначився 16 очками та 7 підбираннями. Джозеф Кріспін записав на свій рахунок 15 очок, Деніел Юінг - 11 очок, 5 підбирань і 4 передачі.

Владан Вукосавлевіч став кращим у складі Політехніки, оформивши дабл-дабл (19 очок + 10 підбирань). 16 очок, 8 підбирань і 4 передачі в свій актив заніс Мирослав Тодіч. Олександр Доленко приніс львівській команді 10 очок.

У ще одному матчі вівторка Черкаські Мавпи здобули важку перемогу в Дніпропетровську з рахунком 85-84, скориставшись помилками гравців Дніпра на останніх секундах напруженого та цікавого матчу. Важливу роль у перемозі гостей зіграв Кенні Аделеке, який проти своєї колишньої команди відзначився дабл-даблом, отримавши 32 очки і зібравши 10 відскоків.

Незважаючи на травми ключових виконавців, Черкаські Мавпи дали бій Дніпру, на рівних змагаючись із суперником протягом всього матчу. Допоміг команді в цьому старий знайомий Іван Кольєвіч, покликаний замінити травмованого Уїлла Соломона. Крім того, пішла гра у Кенні Аделеке, з яким господарі впоратися не зуміли, тому бігмен команди гостей ще до великої перерви відзначився 17 очками та 5 підбираннями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Азовмаш" переміг "Черкаські мавпи" в заключному матчі першого кола Суперліги

Другу половину команди розпочали за рахунку 38-40 на користь Черкаських Мавп. Після того, як наприкінці четвертої чверті дніпряни, завдяки кидкам Олексія Щепкіна і Кінтела Вудса, здійснили ривок, повівши 82-76, здавалося, що гості не витримають натиску Дніпра. Однак підопічні Володимира Холопова досить швидко відновили рівний рахунок на табло. Долю ж матчу була вирішена на останніх секундах. Непотрібний фол Олексія Щепкіна за рахунку 84-84, штрафний Джейсона Девіса і втрата Стівен Бьортта під час останньої атаки своєї команди принесли перемогу Черкаським Мавпам.

У результаті кращим гравцем матчу з 33 балами рейтингу ефективності став Кенні Аделеке. Ще одним дабл-даблом відзначився його партнер Мілян Пуповіч (16 очок + 10 підбирань), який також провів одну зі своїх найкращих ігор в сезоні. 14 очок Черкаським Мавпам приніс Джейсон Девіс.

У складі Дніпра найбільшу кількість очок (21) отримав Кінтел Вудс. 16 очок і 6 передач на свій рахунок записав Стівен Буртт, 11 очок - Чарльз Томас. По 10 очок команді принесли Станіслав Тимофеєнко і Деррік Лоу.

Зараз ви читаєте новину «Суперліга. "Черкаські Мавпи" на виїзді дотиснули "Дніпро"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути