субота, 12 січня 2008 11:42

Сульшера представлять в Норвегії до звання лицаря

Колишній "великий запасний "Манчестер Юнайтед" - норвежець Уле-гГннар Сульшер - буде представлений у себе на батьківщині до звання лицаря. Церемонія пройде 29 березня в рідному місті футболіста Крістіансанді, куди для представлення Уле в "лицарі першого ступеня" і вручення йому ордени св. Олафа особисто прибуде сам король Норвегії Харальд V. Про це заявив офіційний представник правлячого будинку скандінавської держави.

- Ми відзначили Сульшера за його манеру поведінки. Він - приклад для дітей і молоді. До його футбольних заслуг це не має ніякого відношення - хай цим займається Федерація футболу Норвегії, - роз"яснила королівська канцелярія в Осло.

Приводом для надання такої високої честі колишньому футболістові, який любовно прозваваний  уболівальниками "червоних дияволів" "вбивця з обличчям дитини"(виглядає він молодше за свої роки), послужив саме факт визнання Сульшера зразком для наслідування для молодого покоління. Нинішій тренер "МЮ" Уле, якому на момент вручення нагороди виповниться 35 років, крім уміння забивати вирішальні голи (звідси "вбивця") завжди відрізнявся вихованістю і хорошими манерами. А будучи персоною публічною, він може позитивно впливати на молодь, в першу чергу на підростаючих уболівальників "Юнайтед".

Чималу роль в привласненні Сульшеру почесного рицарського звання зіграв мер його малої батьківщини Дагфінн Ріпне. Засмучений тим, що його знаменитий земляк через постійні травми вимушений був завершити кар"єру гравця, звернувся до королівської сім"ї з вимогою дати Сульшеру одну з вищих нагород Норвегії.

- Багато хто, добившись того ж, що і він, хворіє на зоряну хворобу. А Уле не втрачав голову і завжди залишався хорошим хлопцем, - пояснив Ріпне мотив свого вчинку місцевій газеті.

Джерело: "Газета.ру"
Зараз ви читаєте новину «Сульшера представлять в Норвегії до звання лицаря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі