середа, 14 травня 2008 16:54

Суд визнав дискваліфікацію Дерюгіної незаконною

Суд визнав дискваліфікацію Дерюгіної незаконною
Голова Федерації художньої гімнастики України Віктор Корж розповів про останні новини в "справі Дерюгіної".

"Я тільки повернувся з Лозанни, - повідомив Корж. - Там я провів зустріч з керівництвом міжнародної федерації. Наша команда пред"явила в Швейцарії результати київського суду, який призупинив рішення Міжнародної федерації гімнастики. Фактично всі санкції припинено, і вона може нормально працювати. Суд розглядав це питання відповідно до Конвенції ООН про громадські права і корупцію. Тому його рішення є обов"язковим для виконання і в швейцарській Конфедерації".

Зі слів Коржа, такий розвиток подій вкрай здивував чиновників з міжнародної федерації: "Це стало достатньо великою несподіванкою для наших колег. Вони до сих пір не можуть переварити те, що почули від нас. Думаю, вони усвідомлять все, коли отримають повістки з міністерств юстиції і закордонних справ Швейцарії. Тоді зрозуміють, що все набагато серйозніше, ніж вони собі уявляли. Хай тепер зрозуміють ситуацію. Нам цікаво, чи зможуть вони пред"явити всі необхідні документи, які стовідсотково підтвердять законність санкцій, накладених на Дерюгіну. А пред"являти їм буде просто нічого - для нас це очевидно. Ми ж йтимемо до кінця, аж до Міжнародного спортивного суду".

Як повідомлялося раніше, в квітні дисциплінарна комісія міжнародної федерації усунула Ірину Дерюгіну від будь-якої діяльності, пов"язаної з гімнастикою, мотивувавши це тим, що вона порушила статут організації. Зокрема, її звинувачували у фінансових махінаціях і маніпулюванні суддями.

За матеріалами: "Жизнь как она есть"
Зараз ви читаєте новину «Суд визнав дискваліфікацію Дерюгіної незаконною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі