Ексклюзиви
вівторок, 20 квітня 2021 15:11

Стало відомо, який бюджет у київського "Сокола"

Стало відомо, який бюджет у київського "Сокола"
"Сокіл" повернувся в УПЛ після шестирічної відсутності. Фото: Денис Носов

Бюджет київського "Сокола" становить 14-15 млн за сезон.

Київська команда повернулася в чемпіонат України по хокею після шестирічної відсутності через брак фінансування.

"Думали вкластися в 7,5-8 мільйонів. За моєю оцінкою це був приблизно шостий-сьомий бюджет серед команд УХЛ. Але посилення складу і, відповідно, збільшення зарплатної відомості, оренда житла хлопцям, які не є киянами, приведення спорткомплексу "АТЕК" в більш-менш належний стан - ці статті значно збільшили нашу витратну частину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фінський хокеїст вибив судді 7 зубів

Інвестували близько 1,3 мільйона в ковзанку "АТЕК". Частину коштів керівництво спорткомплексу нам мусить повернути. Ми надали свого роду аванс на запуск арени. Також витратили кошти на закупку табло, звуку, оформлення реклами на бортах і льоді.

Вийшло 14-15 мільйонів гривень. Тобто ми його збільшили вдвічі. На 55-60 відсотків цей бюджет покриваю я особисто. Пішов на цей крок, щоб "Сокіл" гідно виглядав в УХЛ. За моєю оцінкою, ми десь четверті по зарплатній відомості серед клубів ліги. У нас невеликі контракти й бонуси, але вони сплачуються вчасно. У "Сокола" немає заборгованостей", - розповів віцепрезидент клубу В'ячеслав Лецкан в коментарі клубній пресслужбі.

У поточному сезоні "Сокіл" зміг зайняти третє місце в чемпіонаті, а в серії плейоф зміг вийти у фінал. Обігравши ХК "Маріуполь" та колишнього чемпіона "Кременчук".

У фінальній серії кияни програли два гостьові матчі "Донбасу" в серії до чотирьох перемог. Тепер "Сокіл" двічі гратиме з донеччанами в Києві.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, який бюджет у київського "Сокола"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути