пʼятниця, 13 грудня 2019 16:41

Стало відомо, скільки заробили українські клуби в єврокубках

Стало відомо, скільки заробили українські клуби в єврокубках
Виступи у Лізі чемпіонів команди Луїша Каштру принесли "гірникам" понад 40 мільйонів євро. Фото: ФК "Шахтар"

Донецький "Шахтар" вилетів з Ліги чемпіонів, але продовжить виступити в Лізі Європи. Натомість "Динамо" та "Олександрія" попрощалися з єврокубками. Але всі три команди збагатили свої рахунки.

Найбільше заробив донецький "Шахтар". Причина в тому що "гірники" отримали чималий бонус за виступ у груповому етапі Ліги чемпіонів – 15,25 мільйона євро. Ще 5,4 мільйона євро команда заробила своїм виступом в турнірі. Також команді перепаде 23,26 мільйона євро завдяки бонусу на основі рейтингу за десять років виступів у єврокубках. Ще 500 тисяч євро команда отримала за вихід в 1/16 фіналу Ліги Європи. Тож загалом "Шахтар" вже заробив 44,4 мільйона євро.

"Динамо" отримає близько 11 мільйонів євро. 5 мільйонів євро команді перепаде за участь у кваліфікації Ліги чемпіонів. За виступ у груповому етапі Ліги Європи "Динамо" отримає 2,92 мільйона євро. 570 тисяч євро – за єдину перемогу на груповому етапі. А чотири нічиї принесуть "Динамо" ще 760 тисяч євро. "Динамо" також отримає майже 3 мільйони євро. Це додаткова виплата на основі клубного рейтингу УЄФА за останні 10 років.

Щодо "Олександрії", то команда збагатилася на 4,06 мільйона євро. 2,92 мільйона євро за потрапляння в груповий етап Ліги Європи. Три нічиї принесли ще 570 тисяч євро. Бонус на основі рейтингу за десять років виступів у єврокубках склав 571 тисячу євро, повідомляє "24 канал"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, за скільки "Шахтар" готовий продати Тайсона

У поточному сезоні УПЛ "Шахтар" очолює турнірну таблицю. "Динамо" займає 3 сходинку, а "Олександрія" йде 5-й.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, скільки заробили українські клуби в єврокубках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі