вівторок, 26 жовтня 2021 10:55

Стало відомо, скільки платить Ахметов, щоб допекти Суркісам

Стало відомо, скільки платить Ахметов, щоб допекти Суркісам
Артем Федецький завершив із футболом у 2019 році. Фото: ФК "Карпати"

Президент "Шахтаря" Рінат Ахметов щедро мотивував суперників "Динамо"

У сезоні 2009/10 гравці "Карпат" отримали $500 тис. за перемогу над "Динамо", розповів Артем Федецький.

"Ми грали із запорізьким "Металургом". Тоді ще, пригадую, Макс Коваль стояв у воротах. Ми з Андрієм Тлумаком( колишній воротар "Карпат" -Gazeta.ua) у кімнаті. Телефонує телефон буквально за дві години до матчу. Дивлюся: "Приймальна Ріната Ахметова". Дівчинка запитує: "Артеме, добрий день! З вами хоче поговорити Рінат Леонідович Ахметов. Ви не зайняті?". Я говорю: "Звичайно, вільний".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Даріо Срна назвав найкращий футбольний клуб Східної Європи

Рінат Леонідович спитав, як справи. Він дуже футбольна людина, завжди, коли я мав якісь проблеми, дзвонив, цікавився. Він каже: "Наступний тур ви граєте з "Динамо". Нам потрібна допомога "Карпат". Знаємо, що у Львові будь-якій команді важко. Ми готові сприяти". Тоді "Шахтар" був на два очки попереду, але залишалося 4-5 турів та попереду матч із "Динамо" у Києві. Сума була 500 тисяч доларів за перемогу, 300 тисяч – за нічию. Я хотів пожартувати, кажу: "Рінате Леонідовичу, це за "Металург"?". Він усміхається: Ні, за "Динамо", - розповів Артем Федецький в ефірі каналу "Пряма червона".

"Карпати" перемогли "Динамо" - 1:0. Вилучення отримав нападник киян Роман Зозуля. В тому сезоні "Шахтар" став чемпіоном України.

Артем Федецький виступав за "Карпати" в сезонах 2009/12 та 2017/19. В складі збірно України провів 53 матчі. Брав участь у Євро-2016.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, скільки платить Ахметов, щоб допекти Суркісам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі