понеділок, 09 грудня 2019 16:19

Стало відомо, коли запрацює VAR в УПЛ

Стало відомо, коли запрацює VAR в УПЛ
VAR буде працювати в УПЛ з другої частини сезону. Фото: з відкритих джерел

У Києві відбулася прес-конференція організована УАФ на якій була презентована система Відеодопомога арбітрам (VAR) в чемпіонаті України.

Як заявив під час цього заходу глава Комітету арбітрів УАФ / ФФУ Лучано Луччі, VAR в Україні буде запущена з першого ж туру другої частини національного чемпіонату серед команд Прем'єр-ліги поточного сезону (19-й тур, базова дата туру - 22 листопад 2020 року) , але з певними обмеженнями, які пов'язані з тим, що зараз в розпорядженні УАФ / ФФУ є лише один фургон, обладнаний системою VAR і робочими місцями для арбітрів VAR.

З цієї причини, VAR в поточному чемпіонаті України буде працювати лише на двох матчах в кожному турі, починаючи з 19-го. Рішення про вибір цих двох поєдинків буде приймати спеціально комісія, до складу якої будуть входити співробітники УАФ, Прем'єр-ліги, а також члени Комітету арбітрів УАФ.

Але вже зараз відомі два критерії, на основі яких буде проводитися вибір двох матчів туру для VAR. По-перше, ці два поєдинки повинні будуть проходити в різні дні (наприклад, в суботу та неділю). По-друге, відстань між місцями проведення таких матчів не повинно перевищуватиме 500-600 км. За словами Луччі, тільки за таких умов можливе буде використовувати єдиний фургон VAR на двох поєдинках одного туру, пише "Динамо від Шуріка"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скрипник виграв у Михайличенка матч за друге місце

Після 17 турів УПЛ лідером є "Шахтар" який має 47 очок. "Зоря" має 34 залікових пункти. "Десна та "Динамо" ділять 3-4 місце маючи у своєму активі по 33 очки.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, коли запрацює VAR в УПЛ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі