понеділок, 09 вересня 2019 21:11

Стадіон у Росії, на якому проводили Кубок світу, тоне у болоті
5

Стадіон у Калінінграді, який приймав матчі Кубка світу з футболу 2018 року, поступово йде під землю. Точніше, під поверхню болота.

Про серйозні проблеми, які виникли у стадіону, повідомляє "Спорт-Експрес".

"Спортивна споруда зведена на острові Жовтневий. Раніше він називався Ломзе (слово прусського походження, означає "болото"), і німці через пучиністий грунт нічого на ньому не будували – тільки розбивали сади. Технології зробили крок вперед, і забудова стала можливою. Однак все одно виникають складнощі", пише газета.

Про просадки грунту на острові, де розташована арена, говорили і до старту чемпіонату світу, й одразу після нього. Плитка на площі біля стадіону в багатьох місцях провалилася або, навпаки, піднялася. Утворилися тріщини. Чиновники і підрядники обіцяли все виправити, однак жителі Калінінграду і громадські діячі вірять своїм очам – нові тріщини і провали з'являються регулярно.

Автор: Спорт-Експрес
 
Автор: Спорт-Експрес
 
Автор: Спорт-Експрес
 
Автор: Спорт-Експрес
 
Автор: Спорт-Експрес
 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кубок світу з футболу-2030 може відбутися одразу у трьох країнах

Кубок світу з футболу 2018 — 21-й чемпіонат світу з футболу ФІФА, фінальний етап якого проходить з 14 червня по 15 липня 2018 року в Росії. Проведення матчів відбувається в 11 російських містах: Єкатеринбурзі, Санкт-Петербурзі, Сочі, Казані, Калінінграді, Саранську, Самарі, Ростові-на-Дону, Нижньому Новгороді, Волгограді та Москві.Титул чемпіона світу з футболу 2018 року здобула збірна Франції, яка у фінальному матчі здолала збірну Хорватії з рахунком 4:2.

Зараз ви читаєте новину «Стадіон у Росії, на якому проводили Кубок світу, тоне у болоті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі