середа, 18 червня 2008 20:35

Стадіон у Донецьку відкриють через рік

Комплекс нового стадіону футбольного клубу "Шахтар" у Донецьку, який будується в рамках підготовки до чемпіонату Європи з футболу 2012 року, відкриється влітку 2009 року, повідомив генеральний директор ФК "Шахтар" Сергій Палкін на прес-конференції у Донецьку в середу.

- Якщо ми починали з одного проекту, то закінчуємо двома: один проект - це новий стадіон, і інший, вже окремий проект - це парк, який буде розташований навколо цього стадіону. Якщо говорити про сам стадіон як про об"єкт, то він буде завершений, я впевнений, цього року. Якщо ми говоримо про парк європейського рівня, значить, ми повинні його зробити. Для того, щоб зробити цей парк, нам потрібно від 4 до 5 місяців, тому відкриття комплексу ми плануємо влітку 2009 року, - сказав Палкін.

На даний момент генеральний підрядчик турецька компанія ENKA працює над внесенням відповідних змін до проекту. При цьому генпідрядник наполягає на збільшенні бюджету будівництва на 101 мільйон доларів. В даний час сума контракту складає 187,5 мільйонів доларів.

ФК "Шахтар", президентом якого є найбагатша людина України Рінат Ахметов, почав роботи по будівництву нового клубного стадіону на 50 тисяч глядачів у 2006 році. Передбачається, що нова арена стане першим стадіоном у Східній Європі, спроектованим і побудованим відповідно до п"ятизіркових норм УЄФА. Спочатку бюджет будівництва складав 250 мільйонів доларів. Первинне закінчення будівництва було заплановано на травень 2008 року

РИА "Новости"

Зараз ви читаєте новину «Стадіон у Донецьку відкриють через рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі