четвер, 05 квітня 2018 16:14

Срна отримав вирок від WADA

Срна отримав вирок від WADA
WADA оголосило рішення щодо відсторонення Срни за допінг

Всесвітнє антидопінгове агентство (WADA) оприлюднило рішення, чи подаватиме апеляцію у справі про дискваліфікацію капітана донецького "Шахтаря" Даріо Срни.

"WADA вирішило не апелювати у цій справі. Проте національна антидопінгова організація і FIFA мають право скористатися апеляцією, якщо це дозволяє зробити дедлайн по подачі апеляції", - повідомляє прес-служба WADA.

За цим рішенням могла бути подана апеляція до Спортивного арбітражного суду в Лозанні, але поки невідомо, чи скористалася одна зі сторін цією опцією.

Раніше Національний антидопінговий центр України постановив дискваліфікувати Срну за допінг на 17 місяців. Термін відсторонення обчислюється з дати взяття проби, тобто - з 22 березня 2017 року.

Срна не допоможе "Шахтареві" в останніх матчах цього сезону, а також на старті нового розіграшу УПЛ. Його повернення може відбутися не раніше 22 серпня 2018 року.

У крові хорвата виявили нетипові показники компонентів ендогенного стероїдного профілю. Зокрема - дегідроепіандростерон, який включений ВАДА в список заборонених препаратів на 2017-й.

Покарання для Срни могло бути і суворішим, але в НАДЦ врахували пояснення спортсмена і прийшли до висновку, що значної провини з його боку немає.

35-річний Даріо Срна призупинив виступи за "Шахтар" у вересні 2017-го. Пізніше 35-річного хорвата відсторонили від змагань УЄФА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Срна вийде на поле у серпні

Даріо Срна виступає за "Шахтар" з 2003 року і є рекордсменом клубу за кількістю проведених матчів. У цьому сезоні він встиг зіграти 10 ігор у всіх турнірах, відзначившись 4 гольовими передачами. Контракт Срни з "Шахтарем" закінчується в 30 червня 2018-го.

Зараз ви читаєте новину «Срна отримав вирок від WADA». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі