субота, 19 вересня 2020 21:00

Срна готується стати головним тренером "Шахтаря"

Срна готується стати головним тренером "Шахтаря"
Даріо Срна та Карло Ніколіні. Фото: ФК "Шахтар"

Карло Ніколіні став помічником Даріо Срни. На перший погляд, мотив призначення очевидний: віддячити італійцю за вірність . Проте все видається глобальнішим. У "Шахтарі" формується кілька груп впливу.

Перша. Генеральний директор Сергій Палкін хоче контролювати все – роботу Академії, трансфери. Позиції Палкіна міцні, тому що є результат – чотири роки поспіль – чемпіони, грали у півфіналі ЛЄ-2019/20.

Друга. Головний скаут Жозе Боту займається селекцією та добором кадрів. Саме він провів в команду Луїша Каштру, тренерів молодіжних команд, всіх останніх новачків. Робота португальського менеджера неоднозначна. Плюс - Додо, Манор Соломон, Маркос Антоніо. Мінус - Фернандо, Сіпріано, Майкон, Тете, який не грає на 18 млн. витрачених на нього, проблеми в центрі захисті та відсутність альтернативи Жуніору Мораесу в атаці. Є цікаві гравці, але не зрозуміло, що буде після Марлоса, Тайсона, Ісмаїлі та Мораеса.

Погляди Ніколіні на футбол навряд чи будуть збігатися з Каштру чи Боту. Вони із різних світів. А зі Срною італієць працював, коли один був капітаном у Луческу, інший – тренером з фізичної підготовки

Третя. Даріо Срна. Він – директор з футболу. Роль хорвата не влаштовує. Головним менеджером не стане – є Палкін. Зони впливу Срна не має. Скоріше, роль медійного рупора . Цього мало. І якщо Каштру посунуть, а будь-який тренер, якщо він не Фергюсон чи Венгер, під цим ходить, – чому б не замінити.

Погляди Ніколіні на футбол навряд чи будуть збігатися з Каштру чи Боту. Вони із різних світів. А зі Срною італієць працював, коли один був капітаном у Луческу, інший – тренером з фізичної підготовки.

Тому Срна уже формує свій майбутній тренерський штаб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кому із гравців "Динамо" призначення Луческу піде на користь

Даріо Срна грав за "Шахтар" 14 років. Після виступу за "Кальярі" у сезоні 2018/19 повернувся до лав чемпіона України як менеджер.

Зараз ви читаєте новину «Срна готується стати головним тренером "Шахтаря"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі