четвер, 05 серпня 2021 16:58

"Срібло" та "бронза" - як минув день для України на Олімпіаді

"Срібло" та "бронза" - як минув день для України на Олімпіаді
Анжеліка Терлюга принесла Україні друге "срібло". Фото: Reuters

5 серпня - вдалий день для збірної України на Олімпіаді. Національна команда здобула дві нагороди - "срібло" та "бронзу".

Українська каратистка Анжеліка Терлюга завоювала срібну нагороду. Одеситка виграла кваліфікаційну групу, доволі легко пройшла півфінал. У вирішальному поєдинку програла болгарці Івет Ґорановій - 1:5.

Українка Людмила Лузан здобула "бронзу" у веслуванні на байдарках і каное. Лузан фінішувала третьою в дисципліні каное-одиночка на дистанції 200 м. Має результат 47.034 с.

Боксер Олександр Хижняк здобуде щонайменше "бронзу". Представник Полтави зміг дійти до фіналу в категорії 75 кг. У півфіналі українець програвав за очками перші два раунди філіппінцю Еуміру Марсіялю, але у вирішальному раунді зміг здобути перемогу. Фінал відбудеться 7 серпня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна здійснила прорив на Олімпіаді

Відразу три українки пройшли до фіналу у стрибках у висоту - Ірина Геращенко, Ярослава Магучіх і Юлія Левченко. Кожна подолала висоту 195 см. Фінал відбудеться 7 серпня.

Велогонниця Олена Старікова наближалася до медалі. У фіналі змагань із велотреку в дисципліні кейрин Старікова прийшла четвертою. Любов Басова показала шостий результат.

Марина Кіліпко у стрибках із жердиною посіла п'яте місце, взявши висоту 4,50 м із першої спроби. Планку в 4,70 м Кіліпко не підкорила.

Оргкомітет Олімпійських ігор перепросив за ситуацію з українськими синхроністками Мартою Федіню та Анастасією Савчук на церемонії нагородження дуетів. Українок, які завоювали "бронзу", спочатку помилково представили як команду Олімпійського комітету Росії.

Олімпіада в Японії триватиме з 23 липня до 8 серпня.

Україну в Токіо представлять 157 спортсменів - це найменша кількість учасників від України на літніх Іграх за час незалежності. На Олімпійських іграх розіграють 339 комплектів медалей у 33 видах спорту.

На Іграх в Токіо збірна України завоювала 13 медалей - одну золоту, три срібних та дев'ять бронзових нагород.

Зараз ви читаєте новину «"Срібло" та "бронза" - як минув день для України на Олімпіаді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі